Italija – tradicionalno se jede Torta di Pasqueta. To je zapravo slani kolač koji se radi od špinata, slanog biskvita i kuhanih jaja.
Kina – u nekim regijama se pisanice pripremaju na neobičan način - kuhanje u urinu, najčešće dječjem. To im navodno daje posebnu aromu.
Skandinavija – Na Veliku subotu se u džepu nosi komad beskvasnog kruha kruha omotanog u bijeli rupčić. Pojede se u ponoć za sreću i zdravlje.
Haux, Francuska – gradić na samoj granici sa Španjolskm poznat je po najvećem omletu – na Uskrsni ponedjeljak razbija se 4500 jaja, a sve se zatim podijeli na glavnom gradskom trgu.
Poljska – čak i da iskažu želju, muškarci ne bi smijeli sudjelovati u izradi uskršnjeg kruha ili pogače. Zašto? Tijesto neće biti dobro, a njemu će posijediti brkovi!
Sretan vam Uskrs!
Potražite još zanimljivih članaka i recepeta na portalu 321 kuhaj!
Pročitajte još:
- Uzmite olovke: stiže recept za najbolje pince koje ćete ikad probati
- Prirodne boje za jaja: obojite uskrsna jaja začinima, voćem i povrćem
- Izabrali smo za vas prekrasne uskrsne dekoracije i neobična jaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!