NE PADA JOJ NAPAMET SKIDATI KILE: / Lucija je prvi plus size model u Hrvatskoj

Image
Foto: Facebook/Lucija Lugomer

Iako je inozemna modna industrija prepoznala važnost plus size modela, u Hrvatskoj se svijest o tome da pistom ne moraju šetati samo mršavice još nije razvila.

14.10.2015.
8:42
Facebook/Lucija Lugomer
Play logo

Upoznajte Luciju Lugomer, djevojku koja je postala prvi plus size model u Hrvatskoj. Ona ponosno nosi konfekcijski broj 44 i svjesno ruši predrasude o tome kakve žene smiju šetati pistama, piše RTL.

"Plus size je žena nježnije građe koja ima određeni konfekcijski broj, određenu građu tijela - veće poprsje, manji struk, veći bokovi", pojasnila je 22-godišnja Lucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Ona, kaže, obožava svoje obline i ne pada joj napamet skidati kilograme.

"Ja svoje tijelo održavam takvo kakvo je, znaju me pitati bi li voljela biti mršava, ali apsolutno ne, ja živim u ovom tijelu svoj cijeli život i namjeravam uživati u njemu", kaže Lucija koja uživa u činjenici da ruši predrasude i da se svijest u svijetu modelinga polako mijenja. Lucija nema ništa protiv mršavih modela, no priželjkuje da se i u Hrvatskoj, kao što je slučaj u inozemstvu, plus size modeli postanu normalna pojava. Što se angažmana tiče, Lucija je nedavno imala casting za Milano u koji ide za nekoliko mjeseci, no baza će joj biti Lijepa naša.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ignorira ružne komentare koje dobiva uglavnom od muškaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Imaju najnegativnije komentare, što me vrlo iznenadilo, moram priznati. U časopisima, u medijima, najviše gledamo žene koje su mršavije građe s većim poprsjem. Znam da je vjerojatno to muškarcima najzanimljivije i baš mi je iskreno žao zbog toga, ali možda se i ta predodžba promijeni", nada se Lucija, a smatra da je prvi korak zadovoljstvo samim sobom kada se pogledate u ogledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL/Magazin.hr

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo