Tajne vloggerskog zanata / Maša Zibar: Važno mi je imati pametni telefon s kojim sam sigurna da ću u svakom trenutku dobiti najkvalitetnije fotke ili video

Image
Foto: Maša Zibar

Tko još ne zna za Mašu, jednu od prvih žena koja se u Hrvatskoj odvažila uploviti u influencerske vode i od objava na društvenim mrežama pokrenuti vlastiti biznis.

25.6.2021.
12:00
Maša Zibar
VOYO logo

Njezin Instagram profil mashinthebeauty prati oko 101.000 ljudi, a YouTube kanal Mashin' the Beauty ima 85,8 tisuća pretplatnika. Iako je sve krenulo sa savjetima o ljepoti i make-upu, preraslo je odavno zadane okvire, pa je tako Maša lifestyle vlogger i pokriva široki spektar tema, od hrane, zdravlja, putovanja i životnog stila općenito. U svemu joj je velika podrška partner Luka, koji se često pojavljuje u njezinim objavama. Treba istaknuti kako je Maša i prva hrvatska influencerica koja je počela snimati beauty video tutoriale o njezi kože, make-upu i sličnim sadržajima i objavljivati ih na YouTube.

No, od svih sadržaja koje objavljuje, Maša najviše voli raditi video materijale. „Kada sam započinjala sa svojim YouTube kanalom prije osam godina, mobiteli nisu bili dovoljno jaki da bi se s njima moglo snimati. Moja prva kamera koju sam koristila za snimanja bila je posuđena od brata, osvjetljenje sam složila s nekim lošim svjetlima, ali je sve zajedno nekako funkcioniralo“, prisjeća se Maša svojih početaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Malo po malo, tehnologija je napredovala i danas dostigla tu razinu da ponekad ne možeš ni razaznati je li nešto snimljeno mobitelom ili profesionalnom kamerom. Mislim da je taj skok i omogućio mnogima da krenu u svijet influencerstva, jer sam ja na početku morala uložiti jako puno novaca u opremu kako bih uspjela postići neku kvalitetu snimke“, objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maša danas za snimanje fotografija i video materijala za svoje objave koristi Samsung Galaxy S21+ 5G. „Novi Samsung pametni telefon iz posljednje flagship serije Galaxy S21+ 5G omogućuje mi to da budem potpuno sigurna kako ću u svakom trenutku dobiti najkvalitetniju fotku ili video. Većinom su najbolji snimci oni neplanirani, a Galaxy S21+ 5G me pokriva u svim mogućim uvjetima“, kaže Maša. Nova kamera ugrađena u Samsung Galaxy S21+ 5G snima video u fantastičnoj 8K rezoluciji, što jamči vrhunsku kvalitetu snimki.

Image
Foto: samsung
Image
Foto: samsung

Softveru kamere dodane su nove mogućnosti i značajke, primjerice 8K Snap namijenjenu editiranju video sadržaja, što znači da do snimljenog materijala možete raditi manje video klipove ili ih izrezati u fotografije odlične kvalitete. Naime, 8K rezolucija bilježi 24 sličice po sekundi pa su mogućnosti editiranja zaista bezgranične. Za vloggere i sve one koji to žele postati korisna je nova funkcija Redateljski mode s kojom tijekom samog snimanja pratiti što i kako vidi pojedina leća kamere i zatim prebacivati i mijenjati kadrove snimanja po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao influencera je dinamičan i izazovan, a sama Maša kaže da joj se dani sastoje od slanja e-mailova, snimanja videa i fotografija te uploada materijala. Smartphone postaje prijenosni ured, a uz Galaxy S21+ 5G ima pouzdanog partnera u izvršavanju svih poslovnih obaveza. „Baterija jako dugo drži tako da sam i s te strane pokrivena“, objašnjava Maša. Naime, u novu Galaxy S21+ 5G seriju ugrađene su i nove baterije snage od 4800 mAh, tako da uz intenzivno korištenje mobilnog telefona, surfanje, snimanje ili igranje videoigara, pametni telefon može izdržati cijeli dan prije novog punjenja baterije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi još istaknuti i Dynamic AMOLED 2x zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz koji omogućava glatke prijelaze bez zapinjanja, a osvježavanje se može podesiti tako da još malo produžite vijek trajanja baterije.  Kada puno vremena provodimo gledajući u zaslon, dobra je stvar ako taj zaslon ima zaštitu koja će smanjiti naprezanje očiju. Samsung je u tu svrhu upotrijebio Eye Comfort Shield funkciju koja će ovisno o dobu dana i samom sadržaju koji gledate automatski prilagoditi filter pravog svjetla. Za influencere i vloggere, kvalitetan sadržaj i kvalitetni foto i video materijali su od ključne važnosti za uspjeh, a tehnologija novih serija Samsung pametnih telefona upravo nam je omogućila da lakše postignemo željenu kvalitetu.

U razgovoru, Maša nam je otkrila i nekoliko svojih trikova koje je naučila tijekom godina bavljenja ovim poslom i koje i danas koristi prilikom snimanja. „Ono što sam ja naučila kroz ove godine da spontani, ‘’sirovi’’ trenuci najbolje prolaze kod moje publike. Svih osam godina sam se trudila biti svoja, autentična i zaista im maksimalno prikazati pravu sebe. Oni to jako cijene, a meni su takvi snimci i najdraži. Kod svakog influencera je drugačije i svaki influencer ima svoju publiku“, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Samsung
Image
Foto: Samsung

Svima onima koji bi se željeli okušati u vloggingu ili pokrenuti vlastiti influence projekt na društvenim mrežama, Maša je podijelila i nekoliko savjeta. „Ukoliko radim sponzorirane stvari za klijente uvijek se pripremim. Prvo s moodboardom na Pinterestu, zatim Inspo na Instagramu, prvo zapišem nekoliko scena i onda sam spremna za snimanje. Stalno se igram s različitim formatima i jako mi je bitno da pratim aktualnosti u Influencer marketingu. Općenito osluškujem što publika voli, cijeni i gdje se najviše zadržava“, zaključuje Maša.

 *Sadržaj nastao u suradnji sa Samsung Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo