FOTO: / One su gole, 'obicne' i imaju obline! Zar nisu prekrasne?

'Plus size' modeli unose novosti u svijet mode, no ljudi iza kamere promisljaju nove nacine kako ih predstaviti javnosti i kako privuci pozornost i na ove netipicne modele.

16.12.2014.
15:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Victoria Janashvili jedna je od fotografkinja koje su svojim setom fotografija zena, svih velicina i oblika, pridonijela transformaciji precepcije zenskog tijela unutar medijske industrije, ali i izvan nje. Uskoro ce Janashvili objaviti knjigu kojoj je cilj velicanje svih oblika tijela - visokih i niskih, mrsavijih i debljih, crnih i bijelih.

Fotografkinja je na svojem profilu na Kickstarteru napisala: "Iako je prosjecna Amerikanka velicine 42-44, nase drustvo i dalje stvara stereotipne standarde kad je rijec o realnom izgledu zenskog tijela. Putem svoje knjige, zeljela bih nastaviti siriti misiju unistavanja tih drustvenih stereotipa, kako bismo mi kao zene mogle biti ponosne u svojoj kozi."

Modeli Denise Bidot i Marina Bulatkina dvije su zene koje ce se pojaviti u knjizi i koje su se ovom prigodom skinule gole, 'pokrivene' tek bijelom bojom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali