godine su samo broj / 99-godišnjak oborio svjetski rekord u plivanju i najavio pohod na novi

Image
Foto: YouTube

'Ovo je bilo fantastično plivanje za mene, odlično balansirano. Bio sam spreman ići do kraja', kaže vitalni starac

2.3.2018.
10:07
YouTube
VOYO logo

Australac George Corones oborio je svjetski rekord u plivanju slobodnim stilom na 50 metara, u svojoj 99-oj godini. George se natjecao u kategoriji 100 do 104 godine jer će u travnju napuniti stotku.

"Ovo je bilo fantastično plivanje za mene, odlično balansirano. Bio sam spreman ići do kraja", kazao je vitalni stogodišnjak medijima te dodao kako je oduševeljen publikom koja mu je davala podršku. Oborio je rekord star četiri godine, plivajući za 35 sekundi brže od bivšeg rekordera. Gospodin Corones iz Brisbanea u mladosti je bio ostrašćen plivač,  no imao je 'omanju' pauzu. Naime, ponovno je uskočio u bazen u 80-oj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prestao sam plivati kada je počeo Drugi svjetski rat i nisam plivao sve do mirovine. Tada sam ponovno počeo zbog zdravlja", dodaje i kaže kako ga je plivanje nevjerojatno pomladilo, no u njegovoj dobi ono zahtjeva i posebne pripreme.

"U mojom godinama puno brže se umorite, no ukolko vježbate s mjerom, zadovoljstvo i nagrada koju dobivate je nemjerljiva", kaže 99-godišnjak koji trenira triput tjedno u bazenu, a ostale dane ide u teretanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovo nije kraj natjecanja. Corones će u subotu pokušati oboriti rekord na 100 metara slobodnim stilom.   

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo