ŽIVOT JEDNOG DLAKAVCA: / Inspirirana svojim ljubimcem, ovjekovječila mladost i starost pasa

Dugodlaka jazavčarka Lili bila je prvi i najdraži pas fotografkinje Amande Jones punih 16 godina. Kujicu je često fotografirala, a kada je Lili uginula, izvadila je stare albume.

22.8.2015.
8:32
amandajones.com
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tada joj je sinulo! Psi, kao i ljudi, na svojem licu i krznu pokazuju život i vrijeme. Iskusna se fotografkinja primila posla i prikupila dovoljno fotografija da izda knjigu.

"Pse sam počela fotografirati i prije no što sam imala Lili. Imala sam maleni studio u koji su, jednoga dana, ušetali moji prijatelji sa dugodlakim jazavčarima. Nikada prije nisam vidjela dugodlake jazavčare, a dok sam ih portretirala shvatila sam da je to prava pasmina za mene. Nekih 6 mjeseci kasnije, uzeli smo Lili od istog uzgajivača koji je odgojio jazavčare što sam ih fotografirala", piše Amanda na svojoj stranici.

"Lili je bila kompleksan pas. Ova malena kujica nije odustajala dok nije dobila što je željela. Bila je spremna na sve. Bila je moj model za namještanje rasvjete. Bila mi je pratnja na nebrojene izlete. Od nje sam naučila i najvažniju lekciju u životu: Nikada, ali baš nikada, nemoj odustati!", zapisala je Amanda.

Liline fotografije samo su dio knjige koju je njezina gazdarica objavila kujici u čast. U svojoj je karijeri susrela mnoge pse, a njihove portrete, iz vremena kada su bili štenci, usporedila je sa onima iz duboke starosti. Rezultati su bili dovoljno zanimljivi da zainteresiraju izdavače, a kasnije se pokazalo, i brojne zaljubljenike u pse i fotografiju.

U zbirci je objavila portrete 30-ak pasa. Maddy je jedan od njih.

Za kompletiranje zbirke trebalo joj je 20 godina iskustva u fotografiranju pasa i oko 2 godine pripreme, kako bi sve bilo na visokoj razini.

Inače, Amanda je poznati fotograf ljudi i životinja u SAD-u. U njezinom studiju fotografiraju se psi vlasnika sa dubokim džepom, budući fotosession Amanda naplaćuje oko 15 tisuća dolara. U jutarnjoj tv emisiji, Amerikancima je pokazala na koji način sami napraviti dobru fotografiju svojeg psa.

U svojoj karijeri nastojala je pomoći i onim manje sretnim psima. Volontirajući u skloništima za životinje, fotografirala je nebrojene napuštene pse, kako bi im pomogla da što prije pronađu nove vlasnike.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali