Play ponuda

ZAGREPČANI OPISALI KAKO SU IM SE PSI PONAŠALI PRIJE POTRESA: / 'Dan prije napravio je nešto što radi samo na Novu godinu'

Image
Foto: shutterstock

Ako dosad niste vjerovali da vaši ljubimci imaju supermoći, sada ćete se predomisliti

23.3.2020.
15:11
shutterstock
Play ponuda

Životinje mogu osjetiti da će nastupiti potres. Ljudi koji imaju kućne ljubimce svjedočili su njihovu neobičnom ponašanju jučer prije nego što su hrvatsku metropolu pogodili snažni potresi. O tome su progovorili u Facebook grupi Zakaj volim pese.

Neki su vlasnike budili nekoliko minuta prije potresa, lajanjem, cviljenjem, uskakanjem u krevet, grebanjem... A mnoge životinje predosjetile su potres i dan prije, no vlasnici su to, naravno, shvatili tek kada je nastupila katastrofa.

Image
DRAMATIČNE SNIMKE ZAGREBAČKOG POTRESA: /

Pogledajte sekunde koje su jučer doslovno život značile

Image
DRAMATIČNE SNIMKE ZAGREBAČKOG POTRESA: /

Pogledajte sekunde koje su jučer doslovno život značile

Kujica je osjetila dan prije

"Bali je dva dana za redom samo hodao oko mene, a kada sam sjela, sjeo i on kraj mene, i gledao me mirno kao da mi želi nekaj reći. Ali, doslovno je piljio u mene.

"Da, mene je moj probudio par trenutaka prije nego je počelo tresti. Skočio je na krevet, to me probudilo."

"Moja je dan prije potresa bila posebna, nikada mi nije toliko lajala i trčala, još sam se čudila što se sa njom dešava i evo..."

"Skočila mi sekundu prije na krevet i k meni na jastuk - cviljela i tresla se."

"Sad je tek došao k sebi... lajao je valjda 5 minuta nakon i za vrijeme, a počeo je 2 minute prije potresa."

shimmer fallback
shimmer fallback

Pas je povraćao prije potresa

"Max je nešto osjećao, večer prije potresa je svom silom htio u kuću. Tako se ponašao još samo za Novu godinu radi pucnjave."

"Moja Astra 14 godina stara već je par dana nemirna, nije dobro jela, a večer prije sve do ponoći svako malo je tražila van i stajala je na dvorištu i promatrala."

"Moja je zadnja tri dana išla stalno u kupaonicu i bila nekako preplašena. Inače je stalno s nama i po krevetima, a nije se dogodilo ništa van naše rutine. Vjerujem da je predosjetila."

"Moj pas je povraćao par sekundi prije potresa i tresao se. Sad se smirio, spava. Dan prije potresa je cijeli dan bio čudan, uznemiren."

"Moja pesica je u 5:30 jako zavijala i cviljela, tražila je van. Kad smo izašle, pomahnitalo je trčala i njuškala."

Čudan lavež

"Naši vukići su nas digli iz kreveta 20 minuta prije, ludo su divljali sve troje da hoće van. I izašli svi. Kod nas sve ok."

"Moja se probudila u 5 i počela lajati, nikad to ne radi."

"Moja je zavijala na vratima, čudno lajala, a ja snob nisam prepoznala što hoće reći. Pustim ju van kad ono bumm..."

"Moja je u 6 lajala k'o luda, a ja nisam kužila kaj se događa."

"Moja Medy se nekoliko sekunda prije prvog počela vratiti u krug."

Legao ispred ulaznih vrata

"Počeo je zavijati pet minuta prije..."

"Cviljela, vrtjela se u krug... lajala... i pobjegla u krilo, i tad je krenulo trest..."

"Moj se pas legao pored ulaznih vrata prije prvoga potresa. Inače to ne radi! Bio je vidno uplašen. Sada je o.k. Leži na svome mjestu."

"Naš je dan prije cijeli dan nervozan, nikako se smirit i samo se skrivao u kupaonu."

"I moj je lud bio! I sinoć već nervozan bio, a ja nisam znala kaj mu je!"

shimmer fallback
shimmer fallback

Nije htjela u šetnju

"Naš pas je bio u totalnoj drami dan ranije. Skakao je preko nas, po nama, penjao se, spuštao, skrivao... Nismo pojma imali što mu je. Kasnije mi je postalo jasno."

"Moj ima zabranu ulaska u moju sobu, a probudilo me kako pored kreveta mi tiho cvili... Hvala mu što mi je dao do znanja da se nešto događa."

"Moja je šest puta dolazila k nama u sobu i nazad u svoj krevetić u predsoblju. Inače, kad mi idemo spavati, ide i ona u svoj krevet."

"Da, moj pas je bio najprije sav tužan i nemiran, a minutu prije potresa je lajao na mene i budio me.. Uvijek treba obratiti pažnju na životinje, one osjete..."

"Moja je cijeli dan bila čudna i navečer se iz kuće nije dala van u šetnju nikako tako da svakako treba i na njih obratiti pozornost, oni predosjete sigurno."

Lajanje, cviljenje, ljutnja

"Znači moj je divljao od 9 navečer do pola dva u jutro, i onda od 6 u jutro do potresa u 6:25."

"Smirit ga nisam mogla, to je lajanje, cviljenje, ljutnja teška bila... I hoće van i izvedem ga i on laje i laje u nebo gleda."

"Moja lopuža 5 minuta prije potresa skočila između nas na krevet da nas probudi."

"Moja beba od 8 mjeseci jako je odreagirala, počela je skakati po krevetu i meni... Od danas ga volim još više. Kada sam išla spavati, legao je ispod kreveta i spavao dok se god nisam ja probudila."

"Itekako reagiraju, naš nas je probudio par minuta prije jutarnjeg potresa, i na sve ove poslije je skakao ko' špricer i urlao."

Play ponuda
Play ponuda