Play ponuda

Za ili protiv industrijske pseće hrane?

shimmer fallback

Nemate vremena kuhati svom psu niti to želite? Ni ne morate. Gotova hrana za pse danas je kvalitetan i dobar nadomjestak prirodnom zalogaju nekad divljih i neovisnih vladara divljine.

15.7.2011.
15:21
Play ponuda

Psi su poznati kao velike izjelice. Čak i oni koji su naviknuli na probranu klopu, dođu li u situaciju da im od gladi 'zakruli' u želucu, pojest će sve, ali baš sve. Možda će ponekad i uvredljivo puhnuti na zdjelicu 'grozne' porcije, ali na kraju će posustati. To je nekad dobra reakcija, ali često i alarmantna.

Stručnjaci savjetuju da svog ljubimca hranite dehidriranom psećom hranom, poznatom i kao suha hrana, jer ona sadrži sve potrebne hranjive sastojke. Danas se na tržištu nudi veliki broj različite 'suhe' hrane.

Mnoge od njih namijenjene su svim vrstama pasa, ovisno o veličini, starosti i zdravlju. Pravilo u odabiru hrane nije uvijek proizvođač već sastojci i to prema količini zastupljenosti. Ukoliko su na prvom mjestu navedeni dodaci u obliku povrća, a tada slijedi količina mesa, znači da hrana sadrži visoki postotak dodataka, a vrlo malo mesa.

Bitno je da s gotovom, industrijskom hranom, pas dobije dovoljnu količinu potrebnih sastojaka kao što su: proteini životinjskog porijekla, riblja ulja, vlakna, Omege 3 i 6 te ugljikohidrati od kojih su najbolji oni iz krumpira.

Psi jedu njuhom ne okusom, pa će svakako mirisom ukusnija i privlačnija hrana bolje sjesti na njihov želudac. Savjetuje se da prilikom promjene hrane, psu hranu namočite vodom kako bi je lakše probavio.

Nerijetka je pojava da promjenom vrste hrane pas reagira proljevom i povraćanjem. Ukoliko se to ponavlja u periodu dužem od tjedan dana, potrebno je promijeniti hranu jer mu ta hrana ne odgovara ili je alergičan na neki sastojak.

Cijena nije uvjet kvalitete hrane, ali svakako ima svoju ulogu. Ne zaboravite, obvezno se pridržavajte uputa hranjenja navedenoj na pakiranju hrane.

Prilikom odabira hrane za ljubimca, proučite sastav i naravno, promatrajte reakcije svog psa jer on ipak zna najbolje.

Play ponuda
Play ponuda