Aktivnosti za pse: Vi ste spremni za sportske napore. Je li i vaš ljubimac?

Image
13.4.2021.
8:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zajedničke sportske aktivnosti vlasnika pasa i njihovih ljubimaca donose mnoge koristi za obje strane. Ne samo da se vlasnici rekreiraju i kreću što ima pozitivne efekte na njihovo zdravlje, taj isti efekt se može primijeniti i na pse. To nije jedina prednost: takve aktivnosti pridonose povezanosti vlasnika i njihovih ljubimaca jer se kroz njih pospješuju odnos i sama komunikacija.

Svaki vlasnik se treba baviti svojim ljubimcem koliko god može

Psi tako uče kako se ponašati u skladu s pravilima, te se posljedično bolje ponašaju. Svaki vlasnik se treba baviti svojim ljubimcem koliko god može. Postoje vrste poput belgijskog ovčara ili crnog ruskog terijera kojima je u genima zapisano da su privrženi treningu i fizičkim naporima.

No često se zaboravlja da nisu svi psi jednako spremni za različite fizičke napore. U obzir treba uzeti niz faktora, poput starosti, vrste pasmine, zdravlja samog psa itd. Npr., velike pasmine trebalo bi u prvoj godini života poštedjeti napornog istrčavanja i dugog trčanja. S druge strane, pekinezeri, jazavčari i sl. male pasmine prilikom trčanja i skakanja s povišenoga ili zbog čestog dugotrajnog kretanja po stepenicama mogu početi šepati ili se pogrbljeno držati, što je najčešće indikator uklještenja živaca.

Stručnjaci Zoo Cityja kao neke od najčešćih bolesti pasa koje su povezane sa kretanjem navode osteoartritis koji karakteriziraju otežano i usporeno ustajanje, šepanje i bolnost zglobova, displaziju kukova koja se javlja kao posljedica poremećaja u razvoju zgloba kuka, panostitis koji se manifestira kao upalni proces dugih cjevastih kosti kod mladih pasa velikih pasmina u intenzivnoj fazi rasta, discus herniu ili uklještenje živaca do kojeg dolazi uslijed pomicanja i iskakanja međukraljeških diskova (njoj su sklone male pasmine) te puknuće križnih ligamenata do kojeg može doći naglo ili može biti posljedica dugotrajnih mikrotrauma.

Preparati

Da bi zaštitili svoje ljubimce i olakšali im tegobe koje mogu imati, preporučaju se sljedeći preparati koje moćete naći u poslovnicama ili na web shopu Zoo City-a. Grizzly Wild Salmon Oil - bogat omegom 3,zdravlje zglobova i bolja pokretljivost Arthrofit - zelenousne školjke prirodni izvor glukozaminglikana Hill's PD J/D - kroz 21 dan smanjue bolnost i olakšava kretanje HD tbl(bea) kod displazije kukova i sličnih problema sa zglobovima i ligamentima Drucal(bea) - minerali i alge kod bolnih zglobova BEA lavetai carnitin - čine pse pokretljivijim i energičnijim.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču