OGLAS

pas kao suputnik / Sve što trebate ponijeti sa sobom na putovanje sa psom

Image
Foto: Pixabay

Putovanje sa psom može proći veoma jednostavno ako pratite ove upute koje smo naveli u nastavku

25.6.2020.
8:40
Pixabay
VOYO logo

Godišnji odmori podrazumijevaju česta putovanja na koja bismo rado poveli i naše kućne ljubimce. No, oni zahtjevaju dodatnu pripremu i prtljagu. Saznajte što sve trebate ponijeti sa sobom kada se odlučite na putovanje sa psom

Prije nego što odlučite u koju zemlju želite ići na putovanje sa psom, najbolje je provjeriti s konzulatom te države kako biste potvrdili što trebate za ulazak ljubimca u državu. Najvećim dijelom, zemlje EU imaju standardna pravila. Pravila nalažu da morate nositi individualnu putovnicu za svog ljubimca s vama cjelovremeno, vaš ljubimac mora imati aktualni certifikat na cijepljenje protiv bjesnoće i kako su se pravila promijenila u 2011, mora biti čipiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja prilikom dolaska u željeno mjesto, provjerite jesu li ljubimci dopušteni u mjestu kojem odsjedate ili morate li platiti dodatno kako bi Vaš ljubimac mogao odsjesti s Vama. Dobro je provjeriti vremensku prognozu za destinaciju prije putovanja i osigurati da ćete imati dovoljno mjesta u blizini kako bi Vaš pas mogao dobiti dovoljno vježbe ili čak plivati.

Također, sigurajte se da imate kontakt lokalnog veterinara, u slučaju nužde. Zaštita psa od parazita je posebno važna kada putujete u inozemstvo. Pitajte svog veterinara za preporuku odgovarajućeg repelenta parazita. Definitivno spakirajte četku, češalj za buhe i uklanjač krpelja u torbu Vašeg psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponesite uobičajenu hranu i grickalice za psa s Vama, kako biste izbjegli probleme s hranom. Također ne zaboravite hranu i zdjelicu za vodu, povodac, ogrlicu, ručnike i vrećice za izmet. Najvažnije, ne zaboravite spakirati lijekove ako ih pas mora unositi, kao i prvu pomoć za psa u slučaju nužde.

Investiranje u oznaku s adresom na ogrlici psa s vašom kućnom adresom, ali i adresom za vrijeme odmora je razuman oprez. To će vam pomoći u bržem nalaženju psa, u slučaju da se izgubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da biste osigurali da se pas osjeća kao i kod kuće tijekom odmora, ponesite njegov krevet i omiljene igračke s vama. Ako pratite ove savjete, putovanje sa psom će proći bez ikakvih problema. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo