Play ponuda

STIGAO ODGOVOR KOJI ZANIMA SVE VLASNIKE: / Zašto psa treba trenirati, a mačka od rođenja zna ići na WC?

Image
Foto: Shutterstock

Jesu li mačke možda inteligentnije od pasa ili je posrijedi nešto drugo?

16.10.2019.
16:55
Shutterstock
Play ponuda

Mačke su čiste i uredne životinje, koje, osim pokoje dlake, ne ostavljaju pretjerani nered u prostoru u kojemu žive. Ove ljubimce od pasa ponajviše razlikuje obavljanje nužde. Dok psa morate dobro istrenirati da traži van kada "zagusti", mačke od rođenja znaju da nuždu trebaju obavljati u posudi s pijeskom. Zašto?

Instinktivno ponašanje

Reader's Digest odlučio je pronaći odgovor na misterij jesu li mačke možda inteligentnije od pasa ili je posrijedi nešto drugo. Glavni su odgovor na to pitanje - životinjski instinkti. Veterinari tvrde kako mačke imaju nasljednu želju da zakopaju svoje ostatke u zemlju kako bi sakrile mirise od drugih životinja.

S obzirom na to da mačji WC podrazumijeva prikladnu posudu i pijesak koji je odlične teksture, mačke odmalena ulaze u nju kada trebaju obaviti nuždu. Vrlo se rijetko događa da mačka ne nauči upotrebljavati svoj toalet. Ako je takav slučaj s vašim ljubimcem, veterinari savjetuju da ga odvedete na pregled jer možda nešto nije u redu s macinim zdravljem.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ponekad to čine namjerno

Ako vaša mačka redovito koristi svoj WC, ali to nekad ne učini, riječ je o namjernoj reakciji koja se može dogoditi zbog nekoliko razloga. Može biti da je posuda koja se koristi kao WC premala, što možete riješiti kupnjom veće.

Drugi je razlog taj da da ste posudu možda stavili na bučan i prometan dio kuće, što vašu mačku uznemirava i ne želi obavljati nuždu na tom mjestu. Posljednji i najčešći razlog jest da niste očistili WC svojega ljubimca, a mačke su uredne životinje koje ne podnose nečistoću.

Play ponuda
Play ponuda