Play ponuda

SPAŠEN PAS KOJI JE NAKON POTRESA LUTAO PETRINJOM: / 'Medo će biti dobro, vjerujemo da će uskoro blistati'

Image
Foto: FAcebook/Azil Dumovec

'Na koži smo uz neliječen dermatitis opazili i nekoliko površinskih ozljeda koje je pas vjerojatno zadobio u potresu'. ističu u skloništu

31.12.2020.
14:10
FAcebook/Azil Dumovec
Play ponuda

Među žrtvama (ali i spasiocima) u Petrinji ima i mnogo pasa, a jedan kojeg su mnogi primjetili kako luta Petrinjom je i zlatni retriver Medo.

Srećom, volonteri Dumovca uspjeli su ga zbrinuti,

„Medo će biti dobro!

Preuzeli smo ga u Petrinji. Bila mu je nužna veterinarska pomoć, pa smo ga iz zgrade u kojoj je pronađen, povezli sa sobom u Dumovec. O psu se, nažalost, nije skrbilo na odgovarajući način“, objavio je Azil koji ističe kako Medo ima vlasnika.

„Šestogodišnji pas u tipu labradora ima velikih kožnih problema. Na koži smo uz neliječen dermatitis opazili i nekoliko površinskih ozljeda koje je pas vjerojatno zadobio u potresu. Zbog stresa Medo je na početku bio agresivan, no kad je osjetio da mu želimo pomoći, postao je druželjubiv. U našoj ambulanti temeljito smo ga pregledali i dali mu svu potrebnu terapiju. Nahranjen je i sada je u karanteni. Vjerujemo kako će pri odlasku iz Dumovca blistati.“, zaključuju.

Kako pomoći životinjama na području pogođenom potresom

Sklonište je objavilo i upute svima koji žele pomoći životinjama na podruju pogođenom potresom.

Kako biste na najbolji mogući način pomogli psu koji je odlutao od kuće, molimo vas da se vodite ovim uputama:

1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:

PETRINJA Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A Mobitel: 098 17 69 532 GLINA Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60 Mobitel: 098 599 098

2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga. Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga. Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.

3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodimo evidenciju nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.

5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

Play ponuda
Play ponuda