ŠAMPON ZA SUHO PRANJE PASA: / Saznajte kako djeluje i koliko često ga smijete koristiti

Image
Foto: unsplash.com

Šampon za suho pranje psa najčešći je odabir vlasnika pasa koji ne vole vodu ili su tražili jednostavniju alternativu za održavanje higijene svog ljubimca.

3.6.2017.
15:00
unsplash.com
Play logo

Iako psi možda ne pokazuju toliku odbojnost prema vodi kao što je to slučaj kod mačaka, nekim vlasnicima ovakvi šamponi odličan su odabir za pranje. Šamponi za suho pranje pasa neće očistiti vašeg psa kao i obični šamponi jer su namijenjeni za smanjenje mirisa životinje i uz njih ljubimca ne trebate potpuno kupati.

Kako djeluje šampon za suho pranje pasa?

Suho pranje funkcionira radi sastojaka koji se nalaze u takvim šamponima - soda bikarbona ili kukuruzni škrob. Oni služe da skupe prljavštinu s dlake i kože psa, a osim toga uklanjaju neugodne mirise. Vašem ljubimcu će nakon korištenja koža biti čišća, a dlaka sjajnija. Odlični su za korištenje u hitnijim situacijama, npr. prije nego vodite psa na pseću plažu. Ove šampone možete nabaviti u obliku praha ili pudera, stoga preporučujemo da ih koristite na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJBOLJE PLAŽE ZA PSE U HRVATSKOJ: /

Saznajte gdje ovog ljeta možete voditi svog ljubimca

Image
NAJBOLJE PLAŽE ZA PSE U HRVATSKOJ: /

Saznajte gdje ovog ljeta možete voditi svog ljubimca

Evo kako se šampon koristi:

1. Kupanje ovim šamponom uključuje češljanje prije korištenja. Najbolje bi bilo psa češljati gumenom rukavicom ili četkom namijenjenom za dlaku. Na ovaj način skinut ćete već otpalu dlaku i dio prljavštine.

2. Nakon toga nanosite šampon u prahu i što bolje ga utrljajte u dlaku i kožu psa. Pokušajte prah što dulje zadržati na psu da se ne otrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Nakon što je odstajao par minuta, uzmite ručnik i četku pa pročešljajte sve ostatke šampona s dlake i kože psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuspojave korištenja ovih šampona

Ove šampone za suho pranje pasa ne bi trebali koristiti na psima koji imaju otvorene rane na koži, infekcije ili iritacije. S obzirom na to da su mnogi psi razvili alergije na neke preparate, preporučujemo da prvo probate malo šampona nanijeti na psa i pričekate da vidite hoće li doći do reakcije. Nuspojave korištenja ovih šampona su rijetke, ali najčešće se pokazuju u obliku iritacije ili ranica. Ako vidite alergijsku reakciju, prestanite koristiti taj šampon i obratite se svom veterinaru.

Ove šampone nikako nemojte koristiti kao isključivu zamjenu za obično pranje vodom. Psa trebate kupati u vodi barem jednom mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Prije kupnje šampona, razgovarajte sa svojim veterinarom ili prodavačem. Osim što trebate paziti na to kakav šampon koristite, trebate biti pažljivi i oko toga kako hranite psa i koliko mu vode dajete. Pranje neadekvatnim šamponima uklonit će prirodnu masnoću kože koja će lakše pucati. To je posebno opasno kod pasa jer se u te pukotine kože paraziti i bakterije najlakše uvlače.

U drugim slučajevima, moguće je pretjerano lučenje loja radi suhoće kože. Ako dođe do toga, pranje suhim šamponom napraviti će samo probleme i moguće uzrokovati zdravstvene teškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Cijena šampona za suho pranje pasa

Ovi šamponi su u obliku praha koje možete raspršiti sprejom. Prodaju se u više veličina. Tako se cijena za 100ml - 200ml šampona kreće od 20 - 50 kuna, a za šampon od 300ml morat ćete izdvojiti od 50 - 80 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo