Play ponuda

PUŠTATE LJUBIMCE U SVOJ KREVET? / Evo zašto biste trebali odmah prestati

Image
Foto: Thinkstock, ChesiireCat

Volimo ih kao i bilo kojeg drugog člana obitelji, mekani su i vole nas, pa ih stoga puštamo u svoje krevete. No, evo zašto ljubimcima nije mjesto u krevetu.

8.4.2017.
8:00
Thinkstock, ChesiireCat
Play ponuda

Psi, mačke ili bilo koji drugi ljubimci u mnogim su obiteljima poput članova obitelji, a ne samo ljubimaca. Stoga imaju pristup svemu kao i pstali članovi kućanstva. To, kod nekih, uključuje i pristup krevetu. No, ne samo da se radi nehigijenskoj navici već i o potencijalnoj oapsnosti po vaše zdravlje.

Životinje mogu biti prijenosnici bakterija (salmonela), parazita, gljivica, trakavica, glista te još nekih superbakterija.

Naime, kako kažu stručnjaci iz američkog Centra za kontrolu zaraznih bolesti, tvrde kako se ljudi koji dijele krevet s ljubimcima mogu zaraziti zoonotskim bolestima, odnosno bolestima koje su njihovi ljubimci dobili od neke druge životinje.

Stručnjaci dodaju kako se opasnost krije i u činjenici da vlasnici ljubimaca ne peru njihove posude za hranu i vodu ili njihove krevetiće toliko često koliko bi, recimo, prali svoje posuđe ili posteljinu.

Posude iz kojih životinje jedu trebalo bi prati svaki dan, jer ako sebi na stol nećete staviti prljave tanjure zašto biste ih stabili pred svoje ljubimce.

Play ponuda
Play ponuda