Play ponuda

OVAJ PAS JE ZVIJEZDA INSTAGRAMA: / Vlasnik mu je snalažljivi dječak (15) koji već sad zarađuje više od odraslih

Image
Foto: Instagram

'Jednom mi se javila tvrtka koja se ponudila da će mi uplatiti novac ako ih reklamiram da dobiju na publicitetu'

13.6.2018.
7:21
Instagram
Play ponuda

Škot James Power poduzetan je tinejdžer koji zarađuje na svom neodoljivom psu kojim je privukao tisuće pratitelja na Instagramu. Ovaj dosjetljivi 15-godišnjak procjenjuje da zarađuje oko 4500 kuna mjesečno samo od vrhunskih brendova za ljubimce koji koriste fotografije njegova fotogeničnog zlatnog labradora Marleyja.

Svi imali psa osim njega

Dječak je svom psu otvorio profil samo zato što su ga prijatelji počeli zezati kako im je već dosta njegovih fotografija koje im stalno iskaču na zidu na Facebooku. Marley, rođen u listopadu prošle godine, dosad je prikupio više od 19.000 obožavatelja na Instagramu i pojavljuje se na stranicama Pedigreea, Tails.com i Top Collara.

James je toliko želio psa da je lagao frendovima kako ga ima i prije no što ga je zaista dobio od obiteljskog prijatelja. "U školi su svi imali psa osim mene pa sam morao lagati da ga i ja imam. Isprva sam želio nabaviti mopsa, ali onda sam se odlučio za labradora i sad mi je najbolji prijatelj", ispričao je tinejdžer za Daily Mail.

Žene ga obožavaju

"U prvom sam mjesecu skupio možda 4000 pratitelja, no onda se glas proširio i počeo sam dobivati po 200 pratitelja dnevno. Očito su i YouTube te Twitter pomogli da ljudi čuju za Marleyja. Promocije su također učinile čuda. Platiš funtu (manje od devet kuna) da bi tvoju fotku vidjele tisuće ljudi. Velik dio novca zarađujem od suradnje s velikim imenima. Tako mi je Tail.com poslao veliko pakiranje hrane besplatno. Trebao sam samo fotkati Marleyja pokraj nje i možda napisati neki status. Popularnost je samo rasla", kazao je iskreno dječak.

Image
VLASNICI SE ZABRINULI JER IM JE PAS NESTAO, ON SE VRATIO S PORUKOM: /

'Dobro je znao što radi, imao je samo jedan cilj'

Image
VLASNICI SE ZABRINULI JER IM JE PAS NESTAO, ON SE VRATIO S PORUKOM: /

'Dobro je znao što radi, imao je samo jedan cilj'

"Gledajući statistiku na Instagramu, mog psa gleda 59 posto žena, a ostalo su muški korisnici. Dobio sam besplatne reklame sa svih strana, uključujući od pasa koji imaju i po 1,2 milijuna pratitelja na Instagramu. Javljam se nekim velikim brendovima i pitam smijem li objaviti fotografije njihovih proizvoda besplatno, a da oni u zamjenu prošire glas. Manji brendovi mi čak nude i honorar, što je jako lijepo od njih", priča James.

Sve fotografira mobitelom

"Jednom mi se javila tvrtka koja se ponudila da će mi uplatiti novac ako ih reklamiram da dobiju na publicitetu. Naravno da sam pristao i dobio tisuće poslastica za pse lutalice. Postavio sam video na YouTube i dobio 5,5 tisuća lajkova, što je super", kaže James.

Srednjoškolac svog ljubimca fotografira mobitelom iPhone 6s. Obitelj ga u potpunosti podržava. "Mojoj se baki to najviše sviđa, a tete me vode na plažu i onda samo slikaju. Baka je rekla svojim prijateljicama, što je odlično. Zaista su mi svi velika podrška", otkrio je James.

Play ponuda
Play ponuda