Play ponuda

Neka vas kućni ljubimac nauči ponašanju

shimmer fallback

Od svog kućnog ljubimca možete puno naučiti od financijske odgovornosti, organizacije do toga kako privući pažnju. To su samo neki od segmenata kojima vas može podučiti vaš ljubimac.

21.12.2011.
15:21
Play ponuda

Nedavno provedeno istraživanje je pokazalo da nas ljubimci mogu podučiti kako se ponašati u odnosu na druge ljude.

Naravno, psi i mačke ne mogu govoriti, ali njihov jedinstven način komunikacije može vlasnicima pokazati kako će biti intuitivniji i pomoći im da lakše otkriju potrebe svojih partnera.

Donosimo pet stvari koje možete naučiti od svojih malih prijatelja, a koje će vam pomoći u vezi.

Uvijek pozdravite

Koliko ste samo puta žurili na posao te izletjeli iz kuće, a da svom partneru niste rekli ni zbogom ni doviđenja? Pas vas neće pustiti da nestanete na barem devet sati bez riječi. Neće vam dopustiti ni da ga ignorirate i ne pomazite kada se vratite. Možda vam se učini trivijalnim, ali pokažite partneru da znate za njegovo postojanje i poželite mu sreću kada odlazi od kuće.

Ljudima treba 'održavanje' i pažnja

Puno nas teži za partnerom koji nije zahtjevan. Međutim, bez obzira koliko on čvrsto stajao na zemlji kada ste ga prvi put vidjeli, naposlijetku ipak zahtijeva više truda i pažnje od onoga što ste spremni pružiti. Razmislite - biste li recimo ribicu tjednima ostavili u prljavom akvariju samo zato što ste zauzeti računima?

Pripadate istoj vrsti, ali niste isti

Tako ni dvije mačke, bez obzira na dlaku, nisu iste. Neke se mačke vole ispružiti preko tipkovnice, a neke će se radije sakriti ispod kreveta. Iako vam se može činiti da vaš novi dečko ima slične osobine kao vaš bivši, vi ne zaboravite činjenicu da su to samo sličnosti i da nisu karakterno isti.

Praštajte

Jeste li ikada galamili na svog psa jer se uneredio na tepihu? Vrlo vjerojatno jeste. No vrlo je vjerojatno i da ste ga ubrzo pomazili, jer se niste mogli dugo ljutiti.

Ne slažu se svi s vašim izborom partnera

Neki ljudi vole mačke, a neki pse. Neki opet smatraju tarantule idealnim kućnim ljubimcima. Vrlo jednostavno, neće svi (čak ni vaši najbliži prijatelji) imati mišljenje o vašem dečku kao savršenom tipu. Na kraju ćete ionako vi odlučiti hoćete li ostati s njim.

Play ponuda
Play ponuda