Domaće životinje / Najčešća imena za krave

Image

Znanstvenici su utvrdili da krave s imenima daju puno više mlijeka, a gotovo je postalo obavezno da vlasnik svojim ljubimicama daje neobična imena za krave

4.8.2018.
19:07
VOYO logo

Svaki vlasnik daje imena svojim ljubimicama, pa tako i kravama. Milkica, Šarulja, Nevenka, Rožica, Biserka i Pirga godišnje će dati mnogo više mlijeka od krava "nesretnica" koje lutaju bezimene. 

Najčešća imena za krave su još i Milka, Frida, Helga, Roza, Liza ,Maza, Mila, Mica, Mačkica, Belka, Sandrina, Dara, Belica, ali nije bitno kakva su imena za krave i kako ih nazivamo nego kakvu im hranu dajemo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je spomenuti činjenicu da krava kroz period laktacije u prosjeku za deset mjeseci proizvede 7.500 litara mlijeka. Ipak, krave s imenima u prosjeku su uspješnije u proizvodnji mlijeka za 250 litara. Znanstveno je to objašnjeno osobnim pristupom kojim vlasnik krava pristupa muzari i pažnjom koju joj pruža, zbog čega su krave, kao i ljudi, sretnije i opuštenije. Zbog toga su imena za krave i postala vrlo važna uzgajivačima, mljekarima.

Ako proučimo imena za krave vidimo da su najčešći motivacijski tipovi u imenima krava, oni u tjelesnim značajkama, kojima su ponajviše i motivirana ta imena, kao na primjer bojom dlake ili karakterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo