Jastog, hlap, škamp... /

Morski rak- delicija slanih voda

Image
Foto: pixabay.com

Morski rak je morska životinja člankovitog, čvrstog tijela koja ima meso bogato omega-3 kiselinama i predstavlja pravu morsku delikatesu

5.9.2017.
14:52
pixabay.com
VOYO logo

Morski rakovi su morske životinje, a veličinom variraju od rakova promjera 0,1 milimetar do primjerice japanske goleme rakovice kojoj su noge dulje od 1,5 metara.

Tijelo morskog raka je člankovito, izgrađeno od većeg broja kolutića, među koji se razlikuju kolutići zatka, glave i prsa. Imaju dva para ticala pomoću koji se kreću, ali ih istovremeno koriste kao osjetilne organe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo morskog raka je zaštićeno hitinskim oklopom koji čini jak vanjski kostur. Neki od morskih rakova su jastog, hlap, škamp i račići.

Meso morskog raka sadrži oko 18% posto proteina, malo zasićenih masnih kiselina te mnoštvo omega-3 kiselina koje snižavaju kolesterol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski rakovi pripremaju se tako da se kuhaju živi, pri čemu su iznimka zamrznuti rakovi. Prosječno kuhanje raka traje oko 20 minuta, ovisno o veličini, a rak je kuhan kada promijeni boju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo