Play ponuda

LJUBAV JE NA SELU: /  Nakon što joj roditelji nisu htjeli kupiti konja, preko prepona naučila skakati kravu

Image

Hannah Simpson, 18-godišnja djevojka s Novog Zelanda istrenirala je svoju kravu da preskače zaperke nakon što joj kao djevojčici roditelji nisu htjeli kupiti konja.

8.1.2017.
9:20
Play ponuda

Hannah Simpson je na Instagramu objavila snimke svoje 7-godišnje krave Liliac kako preskače preko velikog izvaljenog stabla i galopira po farmi njezine obitelji.

"Ovdje je video, nije najbolji, ali će poslužiti", napisala je.

Veza Hannah i Liliac je počela kad joj je bilo 11 godina, a njen brat joj je rekao da zajaše šestomjesečno tele nakon što su joj roditelji nisu htjeli kupiti konja, ispričala je za New Zealand Herald.

"Uvijek sam voljela avanture i takve stvari. Htjela sam konja, ali ga nisam mogla dobiti", rekla je. "Mi smo samo skočile i odjahale, bez ikakvog treninga. I bila je sve bolja što sam je više jahala".

Hannah je pokušala jahati i druge krave na farmi, ali su je sve osim Lilac zbacile s leđa.

Sada Lilac može skočiti preko prepreke visoke oko metar i pol, uključujući i srušena stabla, ali "samo kad je dobro raspoložena", piše Guardian.

"Ona je krava i ne mogu očekivati da će se ponašati kao konj. Bez malo bockanja ona zapravo ne bi učinila ništa, ona je vrlo hladnokrvne ćudi", kaže Hannah.

Lilac odbija nositi sedlo, ali Hannah je zadovoljna što može jahati posebnu krava bez sedla oko njihove farme, ali je ne bi povela na neko skakačko natjecanje na kojem bi pokazala svoje jedinstvene sposobnosti.

"Ne mislim da bi bila mirna ako bih je zajahala igdje osim kod kuće. I ni meni ne treba natjecanje. Ona je posebnija od konja, rjeđa pojava", rekla je.

Hannah danas ima konja, ali svejedno voli izjahati Liliac barem jednom tjedno.

Play ponuda
Play ponuda