Play ponuda

KOLIKO JE VAŠ PAS DOISTA STAR? / Zaboravite onu o množenju njegovih godina sa sedam, ovo je prava istina

Image
Foto: Thinkstock

Vlasnici pasa obično računaju da je jedna ljudska godina jednaka sedam psećih, ali tu nema pravila - i proces starenja četveronožnog prijatelja ovisi, među ostalim, o njegovoj pasmini

21.3.2018.
11:22
Thinkstock
Play ponuda

Brzina starenja pasa ovisi o više čimbenika, uključujući dob, kvalitetu prehrane i pasminu, navodi njemačka agencija za zaštitu životinja. U pravilu su manji psi dugovječniji od većih, što znači da će malena čivava vjerojatno nadživjeti velikog dobermana. Zato je važno početi davati ljubimcu hranu koja zadovoljava hranjive potrebe starijeg psa kada napuni šest godina, čak i ako su to samo 42 pseće godine prema standardnim izračunima.

shimmer fallback
shimmer fallback

KAKO HRANITI PSA: Kalkulator hrane i neki savjeti koji će vam pomoći u odgoju sretnog kućnog ljubimca

Image
KAKO HRANITI PSA: /

Kalkulator hrane i neki savjeti koji će vam pomoći u odgoju sretnog kućnog ljubimca

Stariji psi imaju manju potrebu za energijom, što znači da bi iz obične pseće hrane mogli dobiti previše kalorija a time i višak kilograma. Višak kilograma može ozbiljno naškoditi zdravlju pasa - od oštećenja zglobova, pojave karcinoma do skraćivanja životnog vijeka. Odgovoran vlasnik psa pažljivo prati i prilagođava hranu životinji koja stari i ne daje joj svakodnevno istu hranu.

Play ponuda
Play ponuda