Ptice / Barske ptice ili ptice močvarice

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
Foto: www.pixabay.com

Znate li koje su barske ptice najpoznatije i koje nalazimo u našim krajevima? U nastavku pišemo koje barske ptice obitavaju u našim krajevima

9.9.2019.
23:30
www.pixabay.com
VOYO logo


Koje su barske ptice nastanjene u našim krajevima?

Barske ptice ili ptice močvarice su one vrste ptica koje su svojim načinom života isključivo vezane uz vodu i vlažna močvarna područja. 
Građom tijela barske ptice savršeno su prilagođene kretanju, hranjenju i razmnožavanju u močvarnom raslinju, na vodi i u njenoj blizini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina barskih ptica obuhvaća mnoge porodice i rodove koje si nisu u bližem srodstvu, stoga je teško navesti neke njihove općenite karakteristike.
Prilagodba na život uz vodu koju su barske ptice generacijama stjecale i usavršavale, učinila je ove ptice jedinstvenim predstavnicima svoje skupine.

U skupinama u kojima pronalazimo barske ptice možemo naći ptice najrazličitijih veličina, od onih najmanjih, žalara i prutki koje su tek veličine vrapca pa sve do "divova" od kojih su najpoznatije rode, čaplje, labudovi i pelikani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se iz toga može zaključiti kako su životne potrebe i navike barske ptice vrlo raznolike, pa su sukladno tome, sve one razvile svoje jedinstvene prilagodbe za život u tom prirodnom okruženju.

Gnjurci, ronci i kormorani, koji su vjerojatno najbolji ronioci i najbrži plivači skupine barske ptice. 
Barske ptice su danas jedna od najugroženijih skupina ptica. Razlozi njihove ugroženosti leže prije svega u gubitku staništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo