Play ponuda

BACITE KEKSIĆ UMJESTO PETARDE: / Psi se skrivaju po kući, bježe, a mogu doživjeti i zastoj srca i poginuti pod kotačima auta

Image
Foto: Ilustracija, Marko PrpiĆ / PIXSELL

Sklonište za životinje u Dumovcu poziva građane da ne bacaju petarde

26.12.2019.
12:51
Ilustracija, Marko PrpiĆ / PIXSELL
Play ponuda

Akcijom "Bacite keksić umjesto petarde" Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu pozvalo je u četvrtak građane da u ovo blagdansko vrijeme ne bacaju pirotehnička sredstva u blizini pasa koji su jako osjetljivi na buku.

Djelatnici Skloništa mole građane da idućih dana intenzivno šire glas o opasnostima koje psima donosi pirotehnika. Sluh pasa je tri puta jači od onog ljudi, pa su psi jako osjetljivi na buku pirotehnike.

Image
OPET DOLAZI DOBA SULUDOG BACANJA PETARDI: /

Mnogi će stradati, a najosjetljiviji su ljubimci

Image
OPET DOLAZI DOBA SULUDOG BACANJA PETARDI: /

Mnogi će stradati, a najosjetljiviji su ljubimci

U Hrvatskoj je dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava II. i III. razreda između 27. prosinca i 1. siječnja, a ta sredstva psima uzrokuju strah i bol zbog kojih mogu i uginuti, navode u priopćenju djelatnici Skloništa.

"Sve više ljudi snima i fotografira reakcije svojih pasa na pirotehniku. Uznemirujuće je vidjeti pse izložene toj razini straha i stresa. Neki se psi skrivaju po kući, a neki pobjegnu iz dvorišta ili tijekom šetnje. Psi zbog pucnjave petardi mogu doživjeti zastoj srca ili poginuti pod kotačima automobila“, pojašnjava Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Građani mogu posjetiti Sklonište u subotu

Skloništa ovih dana tradicionalno organizira akciju "Bacite keksić umjesto petarde".

Građani mogu posjetiti Sklonište u subotu 28. prosinca od 10 do 14 sati i njegovim privremenim stanarima donijeti neku poslasticu. Timaritelji će te poslastice koristiti u odgoju pasa koji u Dumovcu čekaju novi dom i svoje ljude.

Građani koji će u subotu posjetiti Sklonište, mogu se priključiti i akciji Zima topla svima i donijeti stare deke kako bi psima u skloništu najhladnije doba godine prošlo što ugodnije.

Play ponuda
Play ponuda