Jednu stranu lica mazala jeftinom, a drugu skupom kremom – evo rezultata!

Glumice Alison Steadman (66), Kate Winslet (37) i Joan Collins (80) velike su poklonice 'obične', univerzalne Niveine kreme kojom njeguju lice.

12.9.2013.
11:03

Da bi to provjerila, novinarka Daily MailaClaire Cisotti četiri je tjedna na jednu stranu lica nanosila jeftinu Nivea Crème (30 ml, 7,50 kn), a na drugu skupu Crème de la Mer (30 ml, oko 1.500 kn).

Nivea Crème, u prepoznatljivom plavom pakiranju, prvi se put pojavila u Njemačkoj 1911. godine i sadrži svakodnevne sastojke, poput glicerina, dok Crème de la Mer ima puno uzbudljiviju formulu. Osmislio ju je prije pola stoljeća zrakoplovni fizičar dr. Max Huber nakon što mu je rutinski laboratorijski eksperiment eksplodirao u lice i izazvao kemijske opekline.

Njezino tajno oružje je 'čudotvorna mješavina', napravljena od mješavina fermentiranih algi, vitamina i minerala koji su tretirani zvučnim valovima. Prema riječima kompanije, ima mogućnost transformacije kože, te ona u kratkom vremenu postaje čvršća, hidratizirana i revitalizirana, a i bore i pore su manje.

Prije početka Claire je testirala kožu strojem Visia, koji je razvila NASA kako bi pratila učinak zračenja i nulte gravitacije na koži astronauta, te koji pod različitim vrstama svjetla mjeri bore, oštećenja od sunca, crvenilo i veličinu pora.

Test je pokazao da na pragu 47. godine bora i sitnih borica ima manje od prosjeka, no koža joj je dehidrirana i uočeno je blago crvenilo.

Četiri tjedna Claire je imala istu rutinu. Nakon čišćenja lica uobičajenim blagim mlijekom, na desnu stranu lica nanosila je Crème de la Mer, a na lijevu Niveu. Od svake kreme uzimala je količinu veličine zrna graška, koju je prije nanošenja protrljala među prstima kako bi se aktivirali svi sastojci.

Nakon četiri tjedna, prema dermatološkom skeniranju, Nivea je dala bolje rezultate. Lijeva strana lica, na koju je nanosila Niveu, bila je bolje hidratizirana, crvenilo se smanjilo, a neke od sitnih bora oko očiju su nestale. Koža na lijevoj strani lica se pomladila za pet godina.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali