NE POGORŠAVAJTE STVARI

PRESTANITE OVO RADITI: Tri načina na koja uništavate kosu, a da to ni ne znate

Nesposobnost i nespremnost kad je u pitanju ispravna njega kose dovodi do pogoršanja izgleda, kvalitete te do gubitka kose. Stručnjaci su naveli tri uobičajene greške prilikom njege kose koje mogu uzrokovati probleme.

Nekorištenje spreja koji štiti kosu od termalnih oštećenja

Stručnjaci upozoravaju da je jedna od najčešćih greški ne korištenje spreja koji štiti kosu od termalnih oštećenja. Takav proizvod štiti kosu od izlaganja suncu, a neophodan je i ako koristite aparat za ravnanje kose, sušilo za kosu i bilo koji drugi aparat za stiliziranje kose. Bez zaštite od topline vaša će kosa patiti zbog nevjerojatno agresivnih utjecaja.

Važno je znati i da proizvode za zaštitu od štetnih toplinskih utjecaja treba koristiti samo na čistoj i blago vlažnoj kosi.

Nekorištenje češlja prilikom oblikovanja kose

Ako ne koristite češljaj dok oblikujete kosu to je također pogrešno, tvrde strušnjaci. Korištenje češlja olakšava i pojednostavljuje cijeli proces. Kosa brzo dobiva glatkoću čime se smanjuje potreba za ponovno izlaganje kose visokim temperaturama prilikom ravnanja ili kovrčanja kose.

Ne hladite kosu nakon toplinskog tretmana

Nakon korištenja sušila za kosu, pegle za ravnanje kose i sličnih aparata, kosu je potrebno ohladiti. Osim što će vam kosa biti zahvalna, hladni zrak u završnoj fazi stiliziranja kose je potreban kako bi kosa zadržala željeni oblik duže.

Povratak na Net.hr