Play ponuda

Muškarci ne vole biti seksualni objekti

shimmer fallback

Muškarci su napokon otkrili kako se osjećaju kada ih se promatra kao seksualne objekte, a sigurno je da nisu sretni, izvještavaju psiholozi

22.12.2000.
14:28
Play ponuda

Mnogi su muškarci frustrirani, nezadovoljni i ljuti stoga što šareni časopisi objavljuju fotografije koje ocrtavaju muške modele s namreškanim mišićima i trbusima s poločicama.

Otkriće je predstavljeno u Londonu na konferenciji Britanskog psihološkog društva. Ispitani muškarci regrutirani su u školama, poslovnim centrima, noćnim klubovima i teretanama u Londonu, Manchesteru, Newcastleu i Bangoru u sjevernom Walesu.

Istraživači su niz slika pokazali 140 muškaraca u dobi od 15 do 35 godina te ih upitali za reakcije. Slike su uključivale reklame za donje rublje i aftershave, pa i naslovnice časopisa za zdravlje muškaraca.

Otprilike polovina muškaraca bilo je zastrašeno slikama. Djelovale su na njih stresno i frustrirajuće. Neki su se i razljutili zbog, kako su osjećali, nezamislive nepravde.

Na nešto manje od trećine ispitanika, od kojih su svi heteroseksualci, slike nisu djelovale. Svi su od njih bili individualci u dugim vezama ili oni koji su vjerovali da žene kod muškaraca više zanima um nego tijelo.

Homoseksualci su se zbog slika ogoljelih muških tijela našli pod snažnijim pritiskom od heteroseksualaca. Razlog je tomu što je baš iz homoseksualne kulture u posljednjih nekoliko godina izrastao fenomen "savršenog muškarca".

Play ponuda
Play ponuda