Play ponuda

LJUDI S OVE DVIJE OSOBINE PRIVLAČNIJI SU DRUGIMA: / Stigao nepobitan dokaz da je ljepota mnogo više od vanjštine

Image
Foto: Giphy

Ljepota je doista više od samoga izgleda, tvrde psiholozi u najnovijoj studiji. Karakterne osobine i navike uvelike utječu na percepciju vanjštine kod ljudi.

6.10.2017.
19:52
Giphy
Play ponuda

Pozitivne osobine, poput iskrenosti i sklonosti pomaganju, čine ljude koji ih imaju fizički privlačnijima. S druge strane, oni koji pokazuju negativne osobine poput nepristojnosti i nepravednosti izgledaju manje lijepo promatračima.

Ovi nalazi su posebno snažni kada žene procjenjuju muškarce, jer žene malo više od suprotnog spola cijene osobnost pored izgleda. Ovo otkriće svakako pomaže opravdati one koji kažu da je "unutarnja ljepota" važna.

Image

ŠTO UOPĆE ZNAČI 'PRIRODNA LJEPOTA'? Pogledajte ove missice bez šminke i odmah će vam postati jasno

Image

ŠTO UOPĆE ZNAČI 'PRIRODNA LJEPOTA'? Pogledajte ove missice bez šminke i odmah će vam postati jasno

"Percepcija osobe kroz njezine poželjne karakteristike čini je prikladnijom za vezu bilo koje vrste", rekao je dr. Gary W. Lewandowski, Jr., koji je vodio istraživanje.

Za potrebe studije, sudionici su pogledali slike neznanaca i ocjenjivali njihovu atraktivnost. Zatim su dobili neke informacije o njihovim osobnostima i ponovno ih ocijenili.

To oponaša način na koji procjenjujemo ljude u stvarnom životu. Prvo ih samo vidimo bez znanja o njihovoj osobnosti. Zatim prilagodimo svoje stajalište o njima nakon što ih bolje upoznamo. Oni koji pokazuju pozitivne karakteristike smatraju se privlačnijima, pokazali su rezultati. Pritom nije bilo važno je li netko bio u vezi ili ne, kao ni jesu li razmatrali osobu za romantični odnos ili ne.

Ova studija jasno pokazuje da možemo prilagoditi našu percepciju nečije fizičke privlačnosti dobivajući više informacija o njihovoj osobnosti, piše Psy Blog.

Play ponuda
Play ponuda