KOSA VAM SE BRZO MASTI? / Isprobajte ove trikove i zaboravite na svakodnevno pranje kose, preporodit ćete se

Image
Foto: Giphy

Pranje kose je prava gnjavaža, pogotovo ako je morate prati svaki ili svaki drugi dan.

16.8.2017.
20:06
Giphy
Play logo

Doskočite tomu uz ove male trikove i odgodite pranje kose barem jedan dan.

Prokuhajte vodu za pranje

Voda iz slavine može biti preteška i loše utjecati na čistoću kose. Možda vam se čini nepraktičnim, ali prokuhajte veću količinu vode i pustite da se ohladi do željene temperature - bit ćete oduševljeni rezultatom. optimalno je da temperatura vode bude oko 38 stupnjeva celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE SU SAMO BAPSKE PRIČE: /

Otkrivamo najveće zablude o kosi, u koje vjerujete jer su vam drugi tako rekli

Lakše s preparatima

Hranjivi proizvodi za tanku i krhku kosu mogu je samo učiniti težom i prljavijom ako se koriste na pogrešan način. Pokušajte to izbjeći tako da ulja za kosu ne koristite češće od nekoliko puta tjedno, a sprejeve i prah možete koristiti po potrebi u malim količinama.

Četku zamijenite češljem

shimmer fallback
shimmer fallback

Češljanjem se stimuliraju folikule vlasi da rade brže. Za rezultat kosa se brže masti. Rjeđe se češljajte ako možete, a umjesto četke upotrebljavajte češalj jer je on u manjem doticaju s tjemenom. Izbjegavajte dodirivanje tjemena i rukama i češljem.

Birajte prirodan izgled

Svi frizerski proizvodi ubrzavaju proces nanošenja nečistoće na kosu. Ako želite napraviti konjski rep ili punđu, neka frizura bude što prirodnija. Ako nije u pitanju neka posebna prigoda, ne maltretirajte kosu s previše laka i pjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite šampon bez SLS-a

shimmer fallback
shimmer fallback

Šamponi koji sadrže SLS dokazano su sigurni za ljude, ali ako osjećate da vam šampon isušuje kožu, koja se potom previše prlja, možete koristiti verzije bez SLS-a. Takvi proizvodi se manje pjene, ali dosta dobro uklanjanju prljavštinu iz kose. Samo ih trebate ispravno koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snizite temperaturu grijača

Sušilo ili glačalo za kosu može također biti razlog nečistog vlasišta. Visoke temperature čine da uljne žlijezde proizvode više sekreta za zaštitu kože. Namjestite temperaturu na 150 - 180 stupnjeva celzijusa.

Piling vlasišta

Piling pomaže uklanjanju mrtvih stanica i tvrdokorne prljavštine. Također jača folikule i stimulira rast kose. Možete koristiti domaće pilinge s odgovarajućim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češće mijenjajte jastučnicu

shimmer fallback
shimmer fallback

Jastučnice upijaju ulja koja nanosite na kosu, ali i masnoću s vlasišta. To ih čini dobrim terenom za reprodukciju malignih bakterija, zbog čega je kosa nečista. Jastučnice treba mijenjati barem jednom tjedno.

Play logo

Štitite kosu od hladnoće i vrućine

Nosite šešir i ljeti i zimi. Hladnoća i toplina potiču proizvodnju sebuma kao metodu zaštite. Rezultat toga je prljanje korijena kose. Vrhovi, naprotiv, postaju suviše suhi i lomljivi. Morate se pobrinuti za kosu u svako godišnje doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo