FOTO: / Akcija ispravljanja iskrivljenih ideala ljepote

shimmer fallback

Čini se kako se u modnom svijetu napokon razvija dugoočekivani trend angažiranja normalnih manekenki.

25.2.2010.
17:43
Play logo

Nakon što je to ranije voga tjedna u sklopu londonskog tjedna mode napravio dizajner Mark Fast, sada je i dizajnerica Elena Miro otvorila milanski tjedan mode revijom koju su nosile manekenke normalne kilaže, što je apsolutni kontrast početku tjedna mode u New Yorku kada su pistom teturale spodobe od kosti i kože.

Cilj ovakve akcije, koja bi u nekom boljem svijetu trebala biti uobičajena praksa što se nadamo da će i postati, jest "pomoći pravim ženama da se osjećaju spokojne i samopouzdane po pitanju svog izgleda". Upravo tim riječima oglasila se vlasnica brenda, Elena Miroglio, koja se trudi na piste vratiti "žene zdrave mediteranske građe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlozi za anoreksiju dublji su nego što se to misli. Važna stvar za dizajnera jest da bude u mogućnosti predstaviti drugačiju vrstu ljepote, koliko u marketingu toliko i u medijima", dodala je Elena Miroglio koja se osim za dizajn svoga branda brine i za strategiju njegovog promoviranja.

Talijanska vlada zajedno sa dvjema modnim udruženjima 2006. godine potpisala je kodeks etičnosti nakon što je 39 kilograma teška brazilska manekenka Ana Carolina Reston umrla od srčanog udara kojeg je uzrokovala njezina težina, odnosno nedostatak iste.

2007. godine talijanski predsjednik Giorgio Napolitano dizajnericu Elenu Miroglio proglasio je Vitezom (cavaliere) talijanske Republike, hvaleći Elena Miro brand zbog "emancipiranja žena od restriktivnog koncepta ljepote".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li napori za promicanje zdravog izgleda manekenki konačno dobili na zamahu? Ostanite s nama, nakon Milana sljedeća je stanica Pariz, čiji je fashion week najvažniji modni događaj u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Prethodni članci:

arti-201002230408006 arti-201002210175006 arti-201002190580006 arti-201002130070006

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo