Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Kada ste zadnji put jeli mahune? Krajnje je vrijeme

Možda niste znali da su mahune povrće najbogatije hranjivim tvarima zbog visokog sadržaja bjelančevina i ugljikohidrata. Osim na varivo i salatu, mogu se pripremati na puno načina, a ovaj put predlažemo da ih kušate s rajčicom.

Jednostavno i jako ukusno, a samim kuhanjem ne uništava se bogatstvo vrijednih sastojaka.

Sve što trebate je široka posuda za kuhanje, može i wok tava na kojoj zagrijte maslinovo ulje i nabacite sitno narezan luk. Kad luk pozlati i omekša, dodajte očišćene mahune te u pokrivenoj posudi pirjajte na laganoj vatri 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje.

Za to vrijem rajčicu narežite na male kockice debljine 2-3 cm te dodajte mahunama. Posolite, popaprite i kuhajte još 15-ak minuta dok mahune potpuno ne omekšaju.

Posipajte ih peršinom i poslužite. Za puniji okus možete naribati i malo tvrdog punomasnog sira.

Izvor: Coolinarika.com

Povratak na Net.hr