Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Gusta juha od korijena pastrnjaka

Ustajalu rutinu uobičajenih jela koje kuhate za nedjeljni ručak možete razbiti jednostavnom promjenom samo jednog slijeda – primjerice juhe. Predlažemo vam juhu od pastrnjaka, začinske biljke svojstvene arome, koja se u kulinarstvu najviše cijeni upravo kod pripreme juha. Ako nemate pastrnjaka, dobra alternativa bit će vam korijen peršina ili celera.

Priprema:

Ogulite i tanko narežite pastrnjak. Zagrijte maslac u velikom loncu te dodajte narezani pastrnjak i nasjeckani luk zajedno s nasjeckanim češnjakom. Kuhajte dok ne omekša, povremeno miješajući.

Dodajte kumin i korijandar te kuhajte miješajući otprilike minutu-dvije i zatim pomalo dodavajte pileći temeljac i dobro miješajte.

Poklopite lonac i ostavite da kuha na laganoj vatri otprilike 20 minuta, sve dok pastrnjak potpuno omekša.

Propasirajte juhu (štapnim mikserom ili u blenderu) te joj dodajte još temeljca ili vode ako je pregusta. Vratite juhu u lonac i dodajte joj vrhnje te ponovo zagrijte dok ne prokuha. Po potrebi dodatno začinite.

Poslužite s krušnim prepečencima ili po želji.

slatkirecepti.com

Povratak na Net.hr