DRUGAČIJE METODE

SLAVNI KUHAR OTKRIO SVOJ TRIK ZA SAVRŠENU TJESTENINU: Iznenadit ćete se koliko vas ima isti ‘trik’

U jednom od videa iz serije ‘Cooking basics with Gordon Ramsay’ slavni chef objasnio je kako ne prekuhati tjesteninu

Gordon Ramsay otkrio je nekoliko trikova koje morate znati kada kuhate tjesteninu. Naime, poznati chef snima seriju videa pod nazivom ‘Cooking Basics with Gordon Ramsay’ u kojima otkriva 100 osnovnih trikova koje moramo znati u kuhinji.

Iako je tjestenina jako popularna u svijetu, većina ju kuša kako bi provjerili je li dobro skuhana i spremna za jelo, no Ramsay ima drugu metodu.

“Tjestenina je savršeno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, no lako ju je skuhati nedovoljno ili prekuhati. Evo kako je skuhati kako treba”, rekao je na početku videa.

Započeo je ulijevanjem vode u veliki lonac kako bi “osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha”, a nakon toga je u vodu ubacio prstohvat soli i dosta ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Ramsay je dodao da moramo pričekati da voda proključa jer ona miješa tjesteninu.

Ako kuhate dužu tjesteninu, primjerice špagete, chef savjetuje da jedan kraj stavite u lonac i pričekate da omekša, a nakon toga potopite i drugi kraj kako bi se skuhao. Uključite timer i namjestite ga na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a s jednim komadićem provjerite je li dobro kuhana, ali pod prstima.

“Možete to osjetiti pod prstima, čvrsto je, ali kuhano. Al dente. Nije pretvrdo ni hrskavo, ali nije ni gnjecavo”, pojasnio je.

Nakon toga ocijedio je tjesteninu, posolio, popaprio, dodao žlicu maslinovog ulja i sve promiješao. “Eto ga, predivna pasta al dente. Savršeno kuhana”, rekao je Ramsay u videu.

 

View this post on Instagram

 

Plating up Vietnamese braised pork carbonara at @yorkandalbany…. absolutely stunning !! @chefdabbsy86

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on

 

Povratak na Net.hr