Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
ZA LJUBITELJE TALIJANSKIH SPECIJALITETA: /

Lazanje od bundeve

Iako su bundeve najtraženije za Noć vještica, ne moraju se samo naći izrezbarene ispred vaših ulaznih vrata ili na prozorima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ako ste k tome i ljubitelj talijanskih specijaliteta, ovo je pravi recept za vas. Lazanje s bundevom iznimno su ukusne, bogate začinima i hranjive.

Sastojci:

150 g leće 4 dl juhe od povrća 1 list lovora, 2 grančice timijana 50 g crvenog luka

200 g mrkve, 100 g celera, 150 g poriluka 350 g očišćene bundeve 2 žlice maslinovog ulja 4 žlice koncentrata rajčice 1 dl juhe od povrća 1-2 žlice crvenog vinskog octa 2-3 žlice umaka od soje sol, papar, malo muškatnog oraščića 1/2 čajne žličice korijandra 2 žlice origana, 1 žlica timijana 250 g tijesta za lazanje 50 g ribanog sira 2 žlice sjemenki buče

Umak

30 g pšeničnog brašna 2,5 dl mlijeka 2,5 dl juhe od povrća sok od limuna 1/2 čajne žličice kurkume sol i papar malo muškatnog oraščića 10 g maslaca

Priprema

1. Leću močite nekoliko sati u juhi od povrća. Dodajte timijan i lovorov list, kuhajte 10 minuta na lagnoj varti i ostavite da leća nabubri. Leću ocijedite i uklonite timijan i lovorov list. 2. Crveni luk, mrkvu i celer narežite na kockice, poriluk na rezance, a bundevu na štapiće. Crveni luk propirjajte na maslinovom ulju, dodajte mrkvu, celer, poriluk, bundevu i koncentrat rajčice, prelijte juhom od povrća i pokriveno kuhajte 5-10 minuta. 3. U smjesu umiješajte leću, vinski ocat, umak od soje, sol, papar, muškatni oraščić, korijandar, origano i timijan. 4. Za pripremu umaka propržite brašno bez masnoće, ohladite, umiješajte juhu od povrća i mlijeko, i kuhajte 2 minute. Nakon što pokriveno odstoji 10 minuta, umiješajte limunov sok, kurkumu, sol, papar, muškatni oraščić i maslac. 5. Tijesto za lazanje skuhajte prema uputama i ocijedite. U namašćenu posudu za pečenje stavite red tijesta, red smjese i red umaka, i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Lazanje prelijte preostalim umakom, pospite ribanim sirom i krupno mljevenim sjemenkama bundeve, te pecite na temperaturi od 200 °C dok se ne stvori zlatna korica.

Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike