Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Vrijeme je za 'botoks' jabuku

Proizvođači, prerađivači i trgovci ju hvale dok ju krajnji potrošači vide kao novo sredstvo obmane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kanadska biotehnološka kompanija Okanagan Specialty Fruits Inc., dizajnirala je i predstavila jabuku pod imenom Arctic na kojoj je primjenila patentiranu tehnologiju koja značajno usporava procese starenja. Njihov cilj je proizvođačima, prerađivačima i prodavačima voća olakšati predstavljanje i prodaju.

Ne brunirane sorte jabuke predstavljaju njihov prvi komercijalni proizvod, a idealne su prezentaciju svježeg voća na duže vrijeme. Primjenjenom tehnologijom usporava se proces starenja na način da se utječe na rad enzima, pa osim svježine, jabuka duže zadržava i prirodnu boju. Ne propada i ne smeđi prilikom rezanja i stajanja.

Za prozvođače i trgovce primamljiva ponuda dok je za potrošače odbojna jer prikriva stvarnu starost voća, javlja Gastro.hr.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike