VOLITE SLATKO? NEMATE VREMENA? / Onda čitajte dalje - deserti gotovi dok kažeš keks

Image
Foto: Thinkstock

"Kuhanje uopće ne mora biti komplicirano i dugotrajno" ističe Dana Velden, autorica više kuharica.

2.11.2015.
11:59
Thinkstock
VOYO logo

Štoviše, često se svodi na sponatno kombiniranje dvije ili više namirnica, a rezultati su sjajni.

Image
NIKAD ULJE NA TJESTENINU: /

30 kulinarskih trikova koji će oduševiti i majstore i početnike

Image
NIKAD ULJE NA TJESTENINU: /

30 kulinarskih trikova koji će oduševiti i majstore i početnike

Sirnata kruška

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Razrežite krušku, (što zreliju to bolju), izvadite sjemenke a šupljinu napunite riccotom ( ili drugim kiselkastim sirom). Jedite žličicom tako da svakim zalogajem uhvatite i sira i kruške. Možede posipati i drobljenim orasima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posipajte bosiljkom ili fino sjeckanim timijanom kako bi dali ovom sjajnom desertu i boje i citrusnu notu.

Španjolski čokoladni kruh

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Na deblju krišku ( bez obzira na to je li u pitanju mliječno pecivo ili bogatiji teži rustikalni kruh) naribajte čokoladu ( možete staviti i sjeckanu čokoladu). Najbolje su tamne čokolade ( ako stavljate mliječnu, pazite da nije preslatka). Stavite u pećnicu i pecite dok se čokolada ne otopi ( možete i u mikrovalnoj) te čokoladu razmažite ravnomjerno. Ovaj desert je popularan u Kataloniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete dodati i malo soli, kako biste istaknuli okus.

Seljačka jabuka

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

U Novoj Engleskoj na krišku pite od jabuke stavljaju krišku cheddara. No u tom "sirnatom" izdanju možete jesti i običnu jabuku. Za slađe sorte jabuke sjajan je cheddar, a za trpkije poput granny smith ili jonagold bolja je gauda ili drugi blagi sir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kap, dvije meda dat će puninu ovom desertu.

Punjena datulja

Image
Foto: thinkstock
Image
Foto: thinkstock

Datulja je sjajna jer dugo traje, a daje kremastu teksturu svakom desertu a da pritom ne daje toliko mnogo kalorija. No za jednostavan desert samo u šuplinu u kojoj je nekada bila koštica utisnite badem. Kombinacija hrskavog i mekanog bit će fenomenalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nove gastro-vrhunce dodajte samo malo ljute papričice ili kajenskog papra.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo