Francuska pekarica otkrila je recept nakon kojega više nikad nećete jesti kruh. Tajni sastojak njezinih proizvoda je, naime - ženski urin! Da, dobro ste pročitali. Kako prenosi New York Post, Louise Raguet sakuplja mokraću u ženskim javnim zahodima i njome gnoji pšenicu koju koristi za izradu kruha.
Ponosna na svoju ideju, koju smatra ekološki prihvatljivom, ova je pekarica izjavila kako je urin odlično prirodno gnojivo. Zbog svojih kontroverznih stajališta, samu je sebe prozvala "ekofeministkinjom".
Okus mora da je nezaboravan
"Urin je zapravo potpuno zanemarena tekućina koja se uglavnom baca. Sadržava dušik, kalij i mnoge druge nutrijente. Trebalo bi ga tretirati kao zlato", rekla je. Kako urin ne bi utjecao na okus kruha, Raguet ga razblaži i razrijedi prije nego što ga prelije po pšenici.
Prema novom istraživanju u Francuskoj, oko 29 milijuna kruhova koji koriste urin moglo bi se ispeći svakoga dana, čime bi se poljoprivrednicima štedjele 703 tone dušika u umjetnim gnojivima. Nije poznato kako urin utječe na okus kruha, ali je njegova sterilnost prilikom izbacivanja iz ljudskoga tijela bila temom brojnih znanstvenih rasprava.