DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Vinski sekeli gulaš sa kimom, slani krumpir sa peršinom

Image
24.4.2023.
15:22
  • 800 g svinjske lopatice ili vrata
  • 600 g rezanog kiselog zelja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 5 češnja češnjaka
  • 100 g svinjske masti
  • 50 ml biljnog ulja
  • 2 lovorova lista
  • 1 jušna žlica mljevene crvene paprike
  • 1 jušna žlica mljevenog kima
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 500 ml bijelog vina
  • 2 jušne žlice škrobnog brašna
  • 15 srednjih krumpira
  • 80 g maslaca
  • 1 vezica svježeg peršina
  • Sol, papar

Na svinjskoj masti prepecite sitno nasjeckan luk. Kada luk dobije boju, dodajte sitno nasjeckan češnjak. Podlijte vinom. Dodajte lovor i dobro oprano kiselo zelje. Lagano kuhajte. Svinjetinu narežite na kocke. Polijte uljem i lagano posolite te stavite u zagrijanu pećnicu na 220°C da se zapeče. Kada se  meso zapeklo, ubacite ga u posudu sa zeljem. Dodajte kim i crvenu papriku, podlijte s 500 ml vode i pustite da lagano kuha dok meso ne bude mekano. Po potrebi podlijevajte vodom ako meso nije gotovo, a tekućina je isparila. Dok se meso kuha, u posebni lonac stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu koji ste prethodno oblikovali u bačvice. Kada je kuhan, ocijedite ga od tekućine, prelijte otopljenim maslacem i posipajte sitno nasjeckanim peršinom. Kada je meso kuhano, dodajte kiselo vrhnje i sve zagustite škrobnim brašnom koje ste promiješali s malo hladne vode. Servirajte u tanjure uz prethodno pripremljeni  krumpir.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Image
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti