Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom su vrlo ukusni i izdašni. Prelijte ih s malo maslinova ulja, pospite sjeckanim bosiljkom i parmezanom. Jedite polako kako biste uživati u svakom zalogaju...
Sastojci:
1 kg pečene i ohlađene bundeve 500 g brašna 2 cijela jaja svježi bosilljak maslinovo ulje sol, papar, parmezan
Priprema :
1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Bundevu narežite na kriške i pecite oko sat vremena. Kriške ohladite, pa s njih maknite stvorenu koricu i odvojite narančasto meso. Od njega napravite pire.
2. Dodajte jaja, posolite, dodajte par sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno. Sve dobro izmješajte, po potrebi dodajte brašno pa zamijesite izdašno, meko tijesto.
3. Napravite njoke. U međuvremenu zakuhajte vodu, posolite ju i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom.
4. Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite. Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.
Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!