UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU! / Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom

Image
Foto: Thinkstock, nata_vkusidey

Bundeva je premalo cijenjeni plod za koji znanost sve učestalije dokazuje da nam, od kore do sjemenke, osigurava brojne zdravstvene dobrobiti.

5.11.2015.
8:42
Thinkstock, nata_vkusidey
VOYO logo

Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom su vrlo ukusni i izdašni. Prelijte ih s malo maslinova ulja, pospite sjeckanim bosiljkom i parmezanom. Jedite polako kako biste uživati u svakom zalogaju...

Image
NIKAD BRŽE, NIKAD BOLJE: /

Pecite bundevu kao naši stari; slanu, slatku ili ljutu, ali vazda slasnu

Image
NIKAD BRŽE, NIKAD BOLJE: /

Pecite bundevu kao naši stari; slanu, slatku ili ljutu, ali vazda slasnu

Sastojci:

1 kg pečene i ohlađene bundeve 500 g brašna 2 cijela jaja svježi bosilljak maslinovo ulje sol, papar, parmezan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema :

1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Bundevu narežite na kriške i pecite oko sat vremena. Kriške ohladite, pa s njih maknite stvorenu koricu i odvojite narančasto meso. Od njega napravite pire.

2. Dodajte jaja, posolite, dodajte par sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno. Sve dobro izmješajte, po potrebi dodajte brašno pa zamijesite izdašno, meko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Napravite njoke. U međuvremenu zakuhajte vodu, posolite ju i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom.

4. Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite. Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo