Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija idući dan. No, kako biste je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do iduće konzumacije spremljena u hladnjaku. Kada opet poželite pojesti sarmu iz hladnjaka u drugi lonac izdvojite onoliko koliko namjeravate pojesti. Lonac potom stavite na laganu vatru i poklopite. Kako bi se meso sarme potpuno ugrijalo, riža ne bi raskuhala, a sarma zagorila, dodajte malo vode i ostavite da prokuha nekoliko minuta.
Pečeno meso
Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok iskoristite ovaj trik.
- Zagrijte pećnicu na 100 do 150 stupnjeva te u pladanj za pečenje stavite malo ulja. - Odrezak debljine oko 2,5 centimetara treba peći oko 20 do 30 minuta. - Za brzinsko podgrijavanje u tavu stavite malo ulja te meso pecite minutu do dvije sa svake strane na srednjoj vatri i s poklopcem.
Pizza
Pizza će u mikrovalnoj pećnici postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite pećnicu i uživat ćete u hrskavoj pizzi.
- Zagrijte pećnicu na 180 do 200 stupnjeva. - Na lim stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja. - Pecite pizzu dok sir ne počne reagirati na toplinu i dobije mjehuriće.
Riža
Riža će se u mikrovalnoj pećnici raskuhati i više neće biti ukusna. Želite li joj vratiti toplinu i ponovno uživati u prilogu, učinite sljedeće.
- U loncu zagrijte malo maslinovog ulja i na njega stavite rižu. - Na srednjoj vatri kuhajte 3 do 4 minute uz miješanje kuhačom. - Po riži možete posipati i malo peršina ili bosiljka te joj tako pojačati okus.
Prekuhano, presoljeno, prepečeno…? Brza rješenja za kulinarske katastrofe!
Tjestenina
Tjestenina nije ukusna kada je hladna. No to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti. - U lonac stavite vode, ali toliko da pokrije dno te dodajte žlicu ili dvije (ovisno o količini) maslinovog ulja. -Dodajte tjesteninu te na srednjoj vatri kuhajte uz neprestano okretanje kuhačom oko 3 do 5 minuta, odnosno dok se tjestenina ne zagrije, piše Zadovoljna.hr.