Play ponuda

Uvjerite se da je veganska prehrana zdrava i ukusna

shimmer fallback
11.8.2014.
14:25
Play ponuda

Preko 80 domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama predstavit će se na ovogodišnjem dvodnevnom ZeGeVege festivalu u Zagrebu, 5. i 6. rujna.

ZeGeVege festival promiče održivo življenje i vegansku prehranu, a kako bi se svim posjetiteljima dočaralo bogatstvo biljnih namirnica i proizvoda, tom prigodom na Trgu bana Josipa Jelačića bit će postavljen 'Vege izlog' - bogati stol raznih veganskih proizvoda koji se mogu naći u hrvatskim trgovinama i namijenjeni su svima. Zavirite - za mnoge poznate proizvode iznenadit ćete se da su oduvijek veganski.

Također, posjetitelji Festivala na zanimljivim radionicama naučit će kako pripremiti odreske od leće, mediteransko jelo od rajčica i patlidžana, sirovu tjesteninu na mediteranski, fermentirane napitke i jela za bolju probavu i imunitet, napitke od supernamirnica, jela od tofua i druga ukusna jela, dok će pripremljena jela i napitke moći odmah i degustirati.

uz to održavat će se i radionice na kojima će zainteresirani moći naučiti kako izraditi domaću biljnu pastu za zube, kompostirati kod kuće, nalaziti i primjenivati samoniklo jestivo bilje i slično. Zanimljivi predavači, nutricionisti i stručnjaci iz određenih područja održat će atraktivna predavanja i stručna savjetovanja o 'uradi sam' energiji, permakulturi i održivom društvu, sportu i veganskoj prehrani, veganstvu kao receptu za dugovječnost, važnosti organske i cjelovite biljne prehrane, miroljubivoj zemljoradnji, uravnoteženoj veganskoj prehrani, žitaricama u prehrani, mliječnoj industriji i štetnosti mlijeka, kao i o povezanosti veganstva i zaštite životinja na primjeru vođenja skloništa za napuštene životinje. U raznovrsnoj ponudi, koja se nalazi na www.zegevege.com, svatko će pronaći nešto zanimljivo za sebe!

Restorani s prigodnom veganskom ponudom, besplatni kozmetički i frizerski tretmani, razne degustacije i promotivne prodaje, radionice kuhanja, ekološke inovacije, predavanja, dječji kutak s radionicama za najmlađe, projekcije dokumentarnih filmova, nagradna igra, tombola i slično dovoljna su jamstva svim posjetiteljima da će im 7. ZeGeVege festival ponuditi dobru zabavu i dvodnevno druženje, uz mogućnost informiranja o održivom načinu življenja.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.

Ove godine očekuju se i izlagači iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Srbije, a svi posjetitelji dobit će edukativnu brošuru, a svoj rad predstavit će i neprofitne udruge i ekološki obiteljski poljoprivrednici. ZeGeVege festival dio je međunarodne manifestacije Veganmanija koja se održava u Beču, Münchenu i u još petnaest drugih europskih gradova.

Brojni glazbenici, plesne skupine i performeri koji podržavaju održiv način življenja te zaštitu i prava životinja izmjenjivat će se oba dana, tijekom 22-satnoga glazbeno-scenskoga programa, a više od 40.000 posjetitelja, 32 izvođača i 75 izlagača s prošlogodišnjeg festivala jamstvo su i preporuka zašto bi trebalo posjetiti i ovogodišnji 7. ZeGeVege festival održivog življenja.

Play ponuda
Play ponuda