Šunka
U posudu s vodom stavite šunku, lovorov list,piment i papar u zrnu. Dodajte oguljeni luk na koji ste naboli klinčiće. Pustite da prokuha, a onda poklopite, smanjite vatru i ostavite tako još pola sata. Kad je šunka gotova izvadite je, skinite višak masnoće i kožu te je lijepo oblikujte. Stavite je na kuhinjski papir i pustite da se dobro ocijedi. Možete je dodatno posušiti sa svih strana.
Tijesto
U posudu stavite mlako mlijeko, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite par minuta da se kvasac zapjeni. Dodajte potom ulje, sol i na kraju obje vrste brašna. Po potrebi dodajte još malo mlake vode. Sve dobro zamiješajte da dobijete srednje-tvrdo tijesto. Tijesto prekrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči.
Pečenje
U drugoj posudi pomiješajte žutanjak, med, senf i malo soli. Premažite šunku sa svih strana. Tijesto razvaljajte na debljinu od 2,5 cm. Na sredinu stavite šunku i dobro je omotajte tijestom. Sve zajedno stavite na pleh, premažite ostatkom žutanjka i pospite sezamom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Posluživanje
Šunku narežite na šnite i servirajte uz mladi luk, rotkvice i umak od hrena.
Izvor: coolinarika.com