USKRSNA DELICIJA /

Šunka u kruhu

Poslužena za doručak s mladim lukom i jajima ili pečena u omotaču od tijesta, šunka najavljuje radost obiteljskih okupljanja i tradicionalnih uskrsnih običaja.

4.4.2015.
8:25
VOYO logo

Šunka

U posudu s vodom stavite šunku, lovorov list,piment i papar u zrnu. Dodajte oguljeni luk na koji ste naboli klinčiće. Pustite da prokuha, a onda poklopite, smanjite vatru i ostavite tako još pola sata. Kad je šunka gotova izvadite je, skinite višak masnoće i kožu te je lijepo oblikujte. Stavite je na kuhinjski papir i pustite da se dobro ocijedi. Možete je dodatno posušiti sa svih strana.

Tijesto

U posudu stavite mlako mlijeko, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite par minuta da se kvasac zapjeni. Dodajte potom ulje, sol i na kraju obje vrste brašna. Po potrebi dodajte još malo mlake vode. Sve dobro zamiješajte da dobijete srednje-tvrdo tijesto. Tijesto prekrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečenje

U drugoj posudi pomiješajte žutanjak, med, senf i malo soli. Premažite šunku sa svih strana. Tijesto razvaljajte na debljinu od 2,5 cm. Na sredinu stavite šunku i dobro je omotajte tijestom. Sve zajedno stavite na pleh, premažite ostatkom žutanjka i pospite sezamom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 180 stupnjeva oko 50 minuta.

Posluživanje

Šunku narežite na šnite i servirajte uz mladi luk, rotkvice i umak od hrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: coolinarika.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo