Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Ubojita kombinacija čokolade i kestena

Kesten pire i krema od čokolade stvorit će tortu koja će obogatiti vaš stol i unijeti dodatnu radost u ovo predivno godišnje doba.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom miješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.

Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.

Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 - 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.

Odmah ju nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.

Izvor: Coolinarika.com

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike