DOBRO JE ZNATI / Peku vam se palačinke, a nemate jaja? Ne morate u dućan, postoji čak šest alternativa

Image
Foto: Shutterstock

Postoje neke alternative za jaja koje vam mogu pomoći da vaše palačinke ostanu ukusne i pahuljaste

1.3.2024.
17:07
Shutterstock
VOYO logo

Je li vam se ikad dogodilo da vam se jedu palačinke, no kad ste sve sastojke za tu mnogima omiljenu slasticu stavili na kuhinjski pult, shvatili ste da nemate jaja?

POGLEDAJTE VIDEO: Francuski astronaut je pripremio palačinku sa čokoladom i jagodama koja u bestežinskom stanju izgleda kao prava delicija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bez brige! Postoje neke alternative za jaja koje vam mogu pomoći da vaše palačinke ostanu ukusne i pahuljaste. Jedna od njih je kiselo vrhnje, piše Republika.rs.

Image
HIT NA MREŽAMA /

'Palačinke za lijenčine' od samo tri sastojka: Recept dobio tisuće pohvala

Image
HIT NA MREŽAMA /

'Palačinke za lijenčine' od samo tri sastojka: Recept dobio tisuće pohvala

1. Kiselo vrhnje

Samo jedna žlica vrhnja sobne temperature može zamijeniti jaje i pridonijeti prozračnoj teksturi palačinki. Ova jednostavna zamjena može biti spas u situacijama kada kod kuće nemate jaja, a želite uživati ​​u ukusnom obroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Majoneza

Majonezu, također, možete koristiti kao zamjenu za jaja u tijestu za palačinke. Tri žlice majoneze mogu zamijeniti dva jaja, a što je najvažnije, palačinke će i dalje biti ukusne. Ova neobična zamjena može dati iznenađujuće dobre rezultate i učiniti palačinke vrlo ukusnima.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Postoje neke alternative za jaja koje vam mogu pomoći da vaše palačinke ostanu ukusne i pahuljaste.

3. Umak od jabuka

Umjesto jaja u smjesu za palačinke možete staviti i umak od jabuka. Četvrtina šalice tog umaka ili banana može zamijeniti jedno jaje u tijestu. Ova neobična zamjena može rezultirati kompaktnijim tijestom, ali s jednako ukusnim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Jogurt

I jogurt može biti dobra zamjena za jaja u palačinkama. Najbolje je koristiti obični jogurt jer aromatizirani i zaslađeni mogu promijeniti okus vašeg recepta, piše Healthline.

Možete koristiti četvrtinu šalice (60 grama) jogurta za svako jaje koje treba zamijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Gazirana voda

Gazirana voda može dodati vlažnost receptu. Karbonizacija zadržava mjehuriće zraka, koji pomažu da palačinke budu lagane i pahuljaste.

Svako jaje možete zamijeniti s četvrtinom šalice (60 grama) gazirane vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Ocat i soda bikarbona

Miješanje jedne žličice (7 grama) sode bikarbone sa žlicom (15 grama) octa može zamijeniti jedno jaje u većini recepata.

Kada se pomiješaju, ocat i soda bikarbona pokreću kemijsku reakciju koja proizvodi ugljični dioksid i vodu, što palačinke čini laganima i prozračnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo