Palačinke su mnogima omiljena poslastica, doručak ili večera. No, potrebno je izdvojiti dosta vremena za njihovu pripravu, posebice ako imate veliku obitelj. Profesionalna kuharica s portala The Kitchn Sam Schwab isprobala je viralni recept za palačinku u zdjeli koja se vrlo brzo i lako napravi.
POGLEDAJTE VIDEO: Francuski astronaut je pripremio palačinku sa čokoladom i jagodama koja u bestežinskom stanju izgleda kao prava delicija
"Palačinke su nesumnjivo jedno od mojih omiljenih jela za doručak, ali rijetko ih tada jedem, jer su jutra u mom kućanstvu pomalo užurbana. Uz puno posla i malo vremena, moj doručak se mora brzo sastaviti i mora biti dovoljno zasitan da izdržim do ručka", otkrila je Sam.
Osim što spremanje palačinki zahtijeva dosta vremena, nakon njihova pečenja ostane dosta prljavog suđa. Zbog toga je Sam isprobala recept Brynley Joyner "palačinke u zdjeli za lijenčine", a pronašla ga je na TikToku.
"U svom viralnom videu Joyner govori o tome kako priprema palačinke pune proteina u mikrovalnoj pećnici za manje od pet minuta. Kao profesionalna kuharica, pomalo sam skeptičan prema palačinkama pripremljenim u mikrovalnoj pećnici. Međutim, budući da je recept dobio tisuće pohvalnih recenzija i bila bih oduševljena da konačno mogu uživati u domaćim palačinkama tijekom tjedna, zaključila sam da se moram sama uvjeriti", istaknula je Sam.
Sastojci:
- Pola šalice smjese za palačinke,
- Pola šalice bjelanjaka,
- Pola banane
Priprava:
U zdjeli ili posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu zgnječite pola banane, umiješajte pola šalice smjese za palačinke, pola šalice bjelanjaka i po želji mjericu proteinskog praha.
Nakon što tijesto dobro izmiješate, pokrijte posudu poklopcem i stavite u mikrovalnu pećnicu. Neka se peče oko dvije do tri minute. Znat ćete da je gotovo kad se tijesto napuhne i kad sva tekućina ispari.
Na palačinku stavite nadjev po želji i uživajte!
Palačinka je ukusna i vrlo zasitna
Nakon što je napravila "palačinku za lijenčine", Sam je bila ugodno iznenađena, no imala je jednu zamjerku.
"Brzo je bila gotova, bila je ukusna i vrlo zasitna. Nije bilo nikakvog čišćenja jer je recept za jednu zdjelu, bez upotrebe kuhinjskog pribora i tave. Uz minimalan napor, doručak je bio na stolu za manje od pet minuta", otkrila je.
"Uz to, smatram da je nazvati ovo 'palačinkom' pomalo lažno oglašavanje. To svakako nije zamjena za ugodne, pahuljaste palačinke koje poznajemo i volimo. Tekstura je malo gušća stoga je nadjev za nju definitivno obavezan", istaknula je profesionalna kuharica.