Ako ste danas raspoloženi za pečenje prefine torte u kojoj ćete moći uživati na sutrašnji Praznik rada, ali i ostatak tjedna, onda je ova preukusna red velvet torta od sladoleda savršen odabir! Pogledajte koji su vam sastojci potrebni i kako se priprema, pa se bacite na posao;
Sastojci za biskvit:
- 300 grama kristal šećera
- 110 grama omekšanog maslaca
- 2 jaja
- 300 grama glatkog brašna
- 240 mililitara mlijeka
- tri velike žlice kakaa u prahu
- tri velike žlice crvene boje za kolače
- jedna mala žlica octa
- jedna mala žlica sode bikarbone (ili praška za pecivo)
Sastojci za kremu:
- 110 grama omekšanog krem sira
- 395 grama zaslađenog kondenziranog mlijeka
- oko 470 grama slatkog vrhnja
Postupak:
U veliku zdjelu dodajte šećer i maslac te miksajte dok smjesa ne postane kremasta. U međuvremenu, dok miksate, u smjesu dodajte dva jaja (ali jedno po jedno). Nakon što je smjesa postala glatka, polako dodajte brašno i mlijeko i miješajte dok se sastojci ne spoje. Kad smjesa bude ujednačena, dodajte dvije velike žlice kakaa u prahu te ponovno dobro promiješajte. Zatim u smjesu za biskvit dodajte one tri žlice crvene boje za kolače te ponovno miješajte.
Pripremite posudicu u koju zatim stavite jednu žličicu octa, pa u nju dodajte žličicu sode bikarbone. Promiješajte smjesu te je dodajte u crvenu smjesu za biskvit i lagano miksajte. Pripremljenu smjesu nakon toga stavite u posude za pečenje (dvije okrugle, jednake veličine - ili u jednu dublju posudu, pa biskvit kasnije prerežite na pola). Stavite biskvit/e u unaprijed zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva Celzija i pecite oko 20 minuta. Kad biskvite izvadite iz pečnice, pustite ih da se ohlade, a za to vrijeme pripremite kremu od sladoleda.
U posudu dodajte kondenzirano mlijeko i krem sir te sve zajedno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte i slatko vrhnje te miksajte otprilike tri minute, dok smjesa ne postane gusta. Smjesu nakon miksanja stavite u frizer na otprilike dva sata, kako bi se ohladila i stisnula. Nakon jednog sata je izvadite iz frizera i promiješajte te vratite da stoji još jedan sat. (Vjerojatno možete koristiti i istu količinu unaprijed pripremljenog sladoleda, najbolje bi bilo onog od vanilije, samo ga morate dobro ohladiti).
Važno je da biskvit bude dobro ohlađen, a homemade sladoled dobro stisnut, kako se ne bi rastopio kad ga krenete stavljati na biskvit. A slaganje je jednostavno - na prvu polovicu biskvita dodajte polovicu pripremljene kreme od sladoleda, na kremu dodajte drugu polovicu biskvita i dodajte ostatak kreme. Tortu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati (najpoželjnije bi bilo osam sati). Nakon što se ohladi, tortu premažite pripremljenim šlagom te pospite čokoladnim ili šarenim mrvicama (ili možete preskočiti ovaj korak). I to je to - u ovoj ćete torti uživati cijeli tjedan!