VELIKA GREŠKA /

Profesionalni kuhari nikad ne koriste ovako mlijeko za glatki i kremasti pire krumpir

Image
Foto: Profimedia

Pire krumpir vrlo je jednostavan za napraviti, a istovremeno je nekima i kompliciran jer treba biti gladak

14.9.2024.
14:19
Profimedia
VOYO logo

Pire krumpir vrlo je popularan dodatak glavnim jelima, a služi se uz gotovo sve, od pečenja, piletine ili ribe. Ipak, neke domaćice dok ga rade, čine jednu veliku grešku.

Pire krumpir vrlo je jednostavan za napraviti, a istovremeno je nekima i kompliciran jer treba biti gladak i kremast, no na koncu dobiju ljepljivu ili grudastu masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

U pire krumpir se obično dodaju maslac, mlijeko ili vrhnje te začini poput soli i papra kako bi se poboljšao okus. Neke domaćice zgnječenim kuhanim krumpirima dodaju hladno mlijeko iz hladnjaka i pri tome rade veliku grešku.

Profesionalni kuhari savjetuju da se u pire krumpir dodaje toplo mlijeko, jer ono pomaže da pire ostane kremast i da se svi sastojci ravnomjerno sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DA SE NE BACI /

Smije li se pire krumpir zamrznuti? Da, ali pridržavajte se ovih pravila

Image
DA SE NE BACI /

Smije li se pire krumpir zamrznuti? Da, ali pridržavajte se ovih pravila

Hladno mlijeko može uzrokovati stvaranje grudica i rezultirati gustom i neuglednom teksturom. Dakle, najbolje je malo zagrijati mlijeko prije nego ga dodate u pire krumpir kako bi se postigla savršeno glatka konzistencija.

Osim mlijeka, u pire se često dodaje i maslac, koji također treba biti sobne temperature ili blago rastopljen zbog boljeg okusa i teksture.

POGLEDAJTE VIDEO: Rocker, humanitarac, a sada i heroj: Pogledajte čime je Bon Jovi ponovno oduševio

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo