Pire krumpir vrlo je popularan dodatak glavnim jelima, a služi se uz gotovo sve, od pečenja, piletine ili ribe. Ipak, neke domaćice dok ga rade, čine jednu veliku grešku.
Pire krumpir vrlo je jednostavan za napraviti, a istovremeno je nekima i kompliciran jer treba biti gladak i kremast, no na koncu dobiju ljepljivu ili grudastu masu.
U pire krumpir se obično dodaju maslac, mlijeko ili vrhnje te začini poput soli i papra kako bi se poboljšao okus. Neke domaćice zgnječenim kuhanim krumpirima dodaju hladno mlijeko iz hladnjaka i pri tome rade veliku grešku.
Profesionalni kuhari savjetuju da se u pire krumpir dodaje toplo mlijeko, jer ono pomaže da pire ostane kremast i da se svi sastojci ravnomjerno sjedine.
Hladno mlijeko može uzrokovati stvaranje grudica i rezultirati gustom i neuglednom teksturom. Dakle, najbolje je malo zagrijati mlijeko prije nego ga dodate u pire krumpir kako bi se postigla savršeno glatka konzistencija.
Osim mlijeka, u pire se često dodaje i maslac, koji također treba biti sobne temperature ili blago rastopljen zbog boljeg okusa i teksture.
POGLEDAJTE VIDEO: Rocker, humanitarac, a sada i heroj: Pogledajte čime je Bon Jovi ponovno oduševio