VELIKA GREŠKA /

Profesionalni kuhari nikad ne koriste ovako mlijeko za glatki i kremasti pire krumpir

Image
Foto: Profimedia

Pire krumpir vrlo je jednostavan za napraviti, a istovremeno je nekima i kompliciran jer treba biti gladak

14.9.2024.
14:19
Profimedia
VOYO logo

Pire krumpir vrlo je popularan dodatak glavnim jelima, a služi se uz gotovo sve, od pečenja, piletine ili ribe. Ipak, neke domaćice dok ga rade, čine jednu veliku grešku.

Pire krumpir vrlo je jednostavan za napraviti, a istovremeno je nekima i kompliciran jer treba biti gladak i kremast, no na koncu dobiju ljepljivu ili grudastu masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

U pire krumpir se obično dodaju maslac, mlijeko ili vrhnje te začini poput soli i papra kako bi se poboljšao okus. Neke domaćice zgnječenim kuhanim krumpirima dodaju hladno mlijeko iz hladnjaka i pri tome rade veliku grešku.

Profesionalni kuhari savjetuju da se u pire krumpir dodaje toplo mlijeko, jer ono pomaže da pire ostane kremast i da se svi sastojci ravnomjerno sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DA SE NE BACI /

Smije li se pire krumpir zamrznuti? Da, ali pridržavajte se ovih pravila

Image
DA SE NE BACI /

Smije li se pire krumpir zamrznuti? Da, ali pridržavajte se ovih pravila

Hladno mlijeko može uzrokovati stvaranje grudica i rezultirati gustom i neuglednom teksturom. Dakle, najbolje je malo zagrijati mlijeko prije nego ga dodate u pire krumpir kako bi se postigla savršeno glatka konzistencija.

Osim mlijeka, u pire se često dodaje i maslac, koji također treba biti sobne temperature ili blago rastopljen zbog boljeg okusa i teksture.

POGLEDAJTE VIDEO: Rocker, humanitarac, a sada i heroj: Pogledajte čime je Bon Jovi ponovno oduševio

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo