Teletina u pivu, bruschette i pohane jabuke

Tradicionalni talijanski specijalitet dobar je ljetni uvod u glavno jelo. Ovaj put predlažemo jednostavnu, a uvijek ukusnu teletinu pirjanu u pivu, uz dodatak češnjaka, lovora i mrkve.

12.8.2010.
11:18
VOYO logo

Pikantne bruschette

Sastojci:

1 štruca bijeloga kruha 1/2 šalice djevičanskog maslinova ulja 1 češanj češnjaka 1/4 žličice mljevenoga crnog papra 1/2 žličice soli 2 rajčice

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčice ogulite, prepolovite i uklonite sjemenke. Narežite ih na kockice, a kruh na tanke kriške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natrljajte češnjakom, premažite maslinovim uljem, poslažite rajčice, pa posolite, popaprite i pecite na 200°C, pet do osam minuta.

Poslužite tople ili ohlađene na sobnoj temperaturi uz čašu vina.

Teletina u pivu

Sastojci:

1 kg telećih rebaraca bez kostiju 1 kg teleće plećke ili vrata 3 glavice luka 2 češnja češnjaka 2 mrkve papar u zrnu, sol lovorov list bosiljak 2 suhe papričice 2 dl piva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nauljite malo posudu i slažite polovicu narezanog i posoljenog mesa, pa preko njega očišćene cijele glavice luka, očišćen češnjak, cijelu mrkvu, paprike, bosiljak, popaprite i dodajte dva lovorova lista.

Preko toga u još jednom redu poslažite preostalo meso, prelijte pivom i dodajte još 3 dl vode. Poklopite i na laganoj vatri pirjajte sat vremena, uz povremeno dodavanje tekućine, vode ili piva, po potrebi.

Nije potrebno miješati nego što češće protresti posudu.

Poslužite vruće uz kuhani krumpir i šparoge, ili salatu.

Pohane jabuke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 ml ulja 1 limun 4 jabuke

Tijesto:

150 g brašna malo limunove korice 2 dl bijelog vina 3 žlice ulja 3 jaja

Priprema:

Tijesto: Odvojite žumanjak od bjelanjka i napravite gust snijeg. Dodajte tri žumanjka, promiješajte, pa dodajte ulje i vino. Miješajte i postupno dodajte brašno i naribanu limunovu koricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke operite, ali ih nemojte guliti. Izdubite ih, odstranite koštice i narežite ih na kolutiće debljine dva cm. Stavite ih u zdjelu i prelijte limunovim sokom, da jabuke ne potamne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dubljoj posudi zagrijte ulje, svaki kolut jabuke uvaljajte u tijesto i pržite na vrelom ulju pet minuta. Stavljajte ih na papirnati ubrus i pustite neka malo odstoje kako bi papir upio višak ulja.

Jabuke pospite šećerom u prahu i cimetom, ili ih prelijte medom.

stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
MALO, ALI MOĆNO /

Liječnik tvrdi da ovo voće pomaže u borbi protiv opakih bolesti: 'Izvrsno za crijeva'