Teletina u pivu, bruschette i pohane jabuke

Tradicionalni talijanski specijalitet dobar je ljetni uvod u glavno jelo. Ovaj put predlažemo jednostavnu, a uvijek ukusnu teletinu pirjanu u pivu, uz dodatak češnjaka, lovora i mrkve.

12.8.2010.
11:18
VOYO logo

Pikantne bruschette

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 štruca bijeloga kruha 1/2 šalice djevičanskog maslinova ulja 1 češanj češnjaka 1/4 žličice mljevenoga crnog papra 1/2 žličice soli 2 rajčice

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčice ogulite, prepolovite i uklonite sjemenke. Narežite ih na kockice, a kruh na tanke kriške.

Natrljajte češnjakom, premažite maslinovim uljem, poslažite rajčice, pa posolite, popaprite i pecite na 200°C, pet do osam minuta.

Poslužite tople ili ohlađene na sobnoj temperaturi uz čašu vina.

Teletina u pivu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 kg telećih rebaraca bez kostiju 1 kg teleće plećke ili vrata 3 glavice luka 2 češnja češnjaka 2 mrkve papar u zrnu, sol lovorov list bosiljak 2 suhe papričice 2 dl piva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Nauljite malo posudu i slažite polovicu narezanog i posoljenog mesa, pa preko njega očišćene cijele glavice luka, očišćen češnjak, cijelu mrkvu, paprike, bosiljak, popaprite i dodajte dva lovorova lista.

Preko toga u još jednom redu poslažite preostalo meso, prelijte pivom i dodajte još 3 dl vode. Poklopite i na laganoj vatri pirjajte sat vremena, uz povremeno dodavanje tekućine, vode ili piva, po potrebi.

Nije potrebno miješati nego što češće protresti posudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite vruće uz kuhani krumpir i šparoge, ili salatu.

Pohane jabuke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

100 ml ulja 1 limun 4 jabuke

Tijesto:

150 g brašna malo limunove korice 2 dl bijelog vina 3 žlice ulja 3 jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Tijesto: Odvojite žumanjak od bjelanjka i napravite gust snijeg. Dodajte tri žumanjka, promiješajte, pa dodajte ulje i vino. Miješajte i postupno dodajte brašno i naribanu limunovu koricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke operite, ali ih nemojte guliti. Izdubite ih, odstranite koštice i narežite ih na kolutiće debljine dva cm. Stavite ih u zdjelu i prelijte limunovim sokom, da jabuke ne potamne.

U dubljoj posudi zagrijte ulje, svaki kolut jabuke uvaljajte u tijesto i pržite na vrelom ulju pet minuta. Stavljajte ih na papirnati ubrus i pustite neka malo odstoje kako bi papir upio višak ulja.

Jabuke pospite šećerom u prahu i cimetom, ili ih prelijte medom.

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo