Sastojci:
400 g kuhanog krumpira u ljusci 250 g svježeg prhkog tijesta 250 g topljenog sira u listićima 150 ml vrhnja za kuhanje 1 glavica ljubičastog luka 1 grančica svježeg ružmarina 1 jaje
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-10-17.asx
Povrće ogulimo, krumpir narežemo na ploške, a luk na kolutiće. U lim za quiche, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo svježe prhko tijesto, odrežemo višak papira, a dno tijesta izbodemo vilicom na nekoliko mjesta.
Zatim po tijestu složimo ploške krumpira poput crijepa na krovu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, prekrijemo listićima topljenog sira, rubove tijesta savijemo prema unutra, po siru rasporedimo kolutiće luka, posipamo listićima ružmarina, a umućenim žumanjkom premažemo rubove tijesta.
Tako pripremljen quiche stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. Poslužite vruće prema savjetima Crochefa.