SLADOLED, SAMO JOŠ BOLJI: /

Pržena čašica ljetnu deliciju lansira u sasvim novu dimenziju

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Sa sve toplijim danima sve je popularniji i sladoled. No ova slastica još je bolja u ukusnoj čašici koji na kraju možete pojesti.

27.5.2016.
22:54
Screenshot/Facebook
VOYO logo

U posudu stavite 65 grama maslaca, dvije žlice smeđeg šećera, pola žličice soli, čaša vode te miješajte na laganoj vatri dok se maslac i šećer ne otope. Dodajte šalicu brašna i istucite u čvrsto tijesto.

Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite s vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi, Dodajte žlićicu sirupa od vanilije (možete umijesiti i vanilin šećer) i četiri jaja. Tijesto stavite u vrećicu za šlag (ili jednostavno odrežite komadić ugla s obične, čvršće vrečice) i nanesite ga na vanjsku stranu lima za mufine. Ostavite u zamrzivaču dok se ne skruti. Pažljivo odvojite s lima i ubacite u vruće ulje. Pržite dok ne porumene. Možete ih uvaljati u cimet, mljevene orahe, bademe... i potom jednostavno stavite sladoled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo