SLADOLED, SAMO JOŠ BOLJI: / Pržena čašica ljetnu deliciju lansira u sasvim novu dimenziju

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Sa sve toplijim danima sve je popularniji i sladoled. No ova slastica još je bolja u ukusnoj čašici koji na kraju možete pojesti.

27.5.2016.
22:54
Screenshot/Facebook
VOYO logo

U posudu stavite 65 grama maslaca, dvije žlice smeđeg šećera, pola žličice soli, čaša vode te miješajte na laganoj vatri dok se maslac i šećer ne otope. Dodajte šalicu brašna i istucite u čvrsto tijesto.

Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite s vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi, Dodajte žlićicu sirupa od vanilije (možete umijesiti i vanilin šećer) i četiri jaja. Tijesto stavite u vrećicu za šlag (ili jednostavno odrežite komadić ugla s obične, čvršće vrečice) i nanesite ga na vanjsku stranu lima za mufine. Ostavite u zamrzivaču dok se ne skruti. Pažljivo odvojite s lima i ubacite u vruće ulje. Pržite dok ne porumene. Možete ih uvaljati u cimet, mljevene orahe, bademe... i potom jednostavno stavite sladoled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo