Vino se tako, od danas, može jesti i to ugodno ohlađeno u mliječnom sladoledu. Što se sorti tiče, pokriveno ih je nekoliko. Tako postoji sladoled od bijelog, crnog, a za one zahtjevnije i sladoled obogaćen ružićastim vinom ili kako ga se još voli zvati, rose.
Sladoled napravljen od vina odmah je našao svoj put prema kupcima. Mogućnosti su beskonačne.
Tako je sladoled od merlota i trešanja u restoranu ladanjskog gluba "Twin Oaks" u Springfieldu uspješno ukonponiran s tortom od čokolade.
Besplatne degustacije sladoleda od vina pokazale su kako poklonici rajske kapljice, kao i sladoleda, jednako znaju uživati, a ne čudi da je baš rashlađena kuglica chardonnaya među najpopularnijima.
Chardonnay vina su odlična osnova za proizvodnju pjenušca pa možete pretpostaviti kakav okus ima sladoled ukrašen ovim vinom.
Oni koji su ga probali kažu da je vrlo ukusan, pogotovo što je, osim pojedinim sortama vina, okus sladoleda dodatno obogaćen različitim voćem. Marelica, sladoled i vino, tko bi rekao da ove tri stvari mogu biti sljubljene u jednu, a da nakon njih ne pomišljate na hitan odlazak na toalet.
Dodajmo tome i kako ovo nije poslastica za djecu niti kućne ljubimce.
Sladoled-vino brzo je postao omiljena poslastica na brojnim djevojačkim večerima, a nije neuobičajeno da ga mladenci serviraju gostima kao desert uz svadbenu tortu.
Na domaćem ga tržištu još nema, ali, nesumljivo, jednom kada se pojavi, i kod nas bi mogao postati omiljena poslastica, posebice za Martinje, kada biste na pitanje policajca koliko ste popili, mogli odgovoriti: "Popili? Ma ne, pojeli samo jednu čašu Mercer's sladoleda"