Kuhanje vode
Jako je važno da zaključa točno određena količina vode, na pravoj temperaturi. Tjestenina zahtijeva više vode nego što većina misli. Budite sigurni da ste upotrijebili dovoljno vode i da je na potrebnoj temperaturi prije nego u nju stavite tjesteninu.
Izbjegavajte sol
Nemojte sol staviti u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, tjestenina ne treba sol, nego je radije dodajte tijekom kuhanja. Također, pripazite jer se na većinu tjestenina dodaje parmezan koji sadrži sol.
Isperite nakon kuhanja
Jednom kad ste gotovi, isperite tjesteninu pod mlazom vode, kako bi zaustavili proces kuhanja. Prekuhana tjestenina je posljednja stvar koja vam treba.
Iskušajte različite tjestenine
Odaberite različite oblike i teksture tjestenine, ovisno o tome kakvo jelo pripremate. Od makarona i rezanaca do pužića, postoji toliko različitih vrsta da se slobodno bacite na eksperimentiranje.